Gå til sidens hovedinnhold

Naboer frykter ulykke

Rensia storbilvask har så stor pågang av kunder at laste-biler må vente i kø i Per Krohgs vei. Naboer frykter ulykker i området.

KARIHAUGEN: Til tider står det flere lastebiler linet opp i kø foran vaskehallen ved Shell-stasjonen på Karihaugen. Det er trangt om plassen og bilene må derfor stå i kø i Per Krohgs vei. Vaskekøen skaper dårlig oversikt og gjør at biler må ta omveier rundt lastebilene for å komme seg frem. Samtidig kan det være farlig for fotgjengere som får dårlig sikt.

Køkaos

Denne vinteren har det vært stor pågang til Rensia storbilvask på Karihaugen. Sjåførene står i kø for å få rengjort lastebiler og trailere. Dette skaper potensielt farlige situasjoner i Per Krohgs vei. Veien trafikkeres av beboere på Ellingsrud og Karihaugen. Naboer er bekymret.
Det er en del barnefamilier som kommer gående denne veien. Det kan oppstå småfarlige situasjoner. Lastebilene står parkert i Per Krohgs vei. En del mennesker irriterer seg over at fremkommeligheten blir innsnevret. Spesielt ille er det for folk som må ut i gata for å komme forbi, sier innringeren som ikke ønsker stå frem med navn.
Han påpeker at parkeringsplassen inne på området er for trang. Derfor må lastebilene vente ute i veien.
Jeg blir irritert over at det stadig vekk er store ansamlinger av svære lastebiler der. Mange er hissige på hornet når de kommer kjørende. Vi er helt klart redd for at det skal skje en ulykke. Det kan da ikke være lov å parkere sånn, spør han.

Lover bedring

Helge Rasmussen, innehaver av Rensia storbilvask, har full forståelse for at nabolaget er frustrert.
Vi er oppmerksom på problemet og tar hensyn så godt vi kan. Men det er et forbigående problem. Det er vi overbevist om, sier han.
Han påpeker at vaskehallen på Karihaugen er det eneste døgnåpne tilbudet som tar drop-in i Oslo. Når vinteren samtidig er snøfattig, øker behovet for bilvask på grunn av møkkete veier.
Vi har hatt ekstremt med kunder nå i høst og vinter. Når det blir stabilt vintervær vil dette roe seg, mener han.
Rensia har planer om å åpne flere vaskehaller i Groruddalens nærområde. Det vil skape mer ro på Karihaugen, tror Rasmussen.
Akkurat nå er det sprengt kapasitet på storbilvask i Oslo. Volvo på Alnabru har innskrenket åpningstid og lange ventelister. Men jeg kan berolige naboene med følgende. I uke 3 åpner Tommy Sharif storbilvask oppe på Romerike. Det vil helt sikkert ta unna en del hos oss, sier han.
Rasmussen opplyser at det også jobbes med å få til en bedre innkjøring til vaskeanlegget på Karihaugen. Men da må firmaet først komme til enighet med eieren av tomta.
Hvis vi får gjort om den, kan vi få plass til to trailere inne på området. Vi er opptatt av at vi skaper minst mulig problemer for nabolaget, forsikrer vaskehallsjefen.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21