RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboer ønsker ikke 90 boliger her


NABOER: Kenneth Henriksen og Espen Fossum, begge i styret i Munkholt Borettslag, vil kjempe for at naboen Nordstrand Conditori får bli her på Munkelia. Obos ønsker å rive bygget og bygge 90 leiligheter her. Henriksen og Fossum har nå startet underskriftskampanje mot planene. Foto: Kristin Trosvik
NABOER: Kenneth Henriksen og Espen Fossum, begge i styret i Munkholt Borettslag, vil kjempe for at naboen Nordstrand Conditori får bli her på Munkelia. Obos ønsker å rive bygget og bygge 90 leiligheter her. Henriksen og Fossum har nå startet underskriftskampanje mot planene. Foto: Kristin Trosvik
Ikke alle er like begeistret for Obos Nye Hjem sine planer om å bygge 90 nye leiligheter på Munkelia.

MUNKELIA: Nordstrands Blad skrev nylig at Obos Nye Hjem planlegger å bygge 90 leiligheter ved Munkelia T-banestasjon, i Langbølgen 39. I dag står et bygg på tomten som huser Kiwi og Nordstrand Conditori. Bygget skal etter planen rives.

Det er særlig tapet av lokalbutikken og konditoriet som bekymrer styreleder i Munkholt Borettslag, Kenneth Henriksen.

– Konditoriet er et viktig samlingssted i nærområdet. Her er det fullt nesten hele tiden. Konditoriet brukes av så vel småbarnsfamilier som dagsenterbrukere og pensjonister, sier Henriksen og får støtte av Espen Fossum, styremedlem i Munkholt Borettslag, som er et borettslag bestående av rekkehus vendt mot Langbølgen 39.

LES OGSÅ: Her er den nye Lambertseter-byen

Får støtte av bydelen

Bydel Nordstrand har kommet med følgende uttalelse til Obos-planene på Munkelia:

«Bydelen forutsetter at det analyseres nøye hvordan lys- og skyggevirkninger vil påvirke både boliger, barns lekeområder og rekreasjonsområder for øvrig. Bydelen ser det som sterkt ønskelig at det finnes løsninger som sikrer at både nærbutikk og konditori kan innpasses i den nye bygningsmassen.»

Leder for Nordstrand bydelsutvalg, Arve Edvardsen, sier at personlig synes han det er positivt at det bygges i nærhet til kollektivtilbud.

– Men bydelen er tydelige på at vi ønsker at dagens næringstilbud og forretninger skal opprettholdes. Og vi mener dette må komme frem i reguleringsplanen, sier Edvardsen.

Kapasiteten sprengt

Fossum og Henriksen er også bekymret for at fire nye blokker, hvorav en på åtte etasjer, vil forringe kvaliteten på bomiljøet deres.

– Vi mener prosjektet bryter med nabolagsprofilen. I dag er det åpent og grønt her, det er mye rekkehus, sier Henriksen.

Fossum påpeker at høyblokken som står der i dag er plassert litt unna veien og rekkehusbebyggelsen.

– Den nye blokken er planlagt helt inntil veien og vil bli veldig dominerende, sier han.

Naboene mener også at 90 nye boliger vil medføre stort press på områdets skoler, barnehager og veinett.

– Kapasiteten er sprengt som den er. Og dette krysset er farlig i utgangspunktet. Tapet av lokalbutikken vil jo også føre til at mange tar bilen oftere for å handle, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Første skisse av Bergkrystallen Torg er klar

Underskrifter

Henriksen ønsker å få i gang engasjementet i nærområdet og har satt i gang en nettbasert underskriftskampanje til støtte for nærbutikken og konditoriet.

– Vi ber om at det foretas utredninger i forhold til trafikksikkerhet, skygge og støy. Og i forhold til en alternativ plan med mindre ruvende byggehøyder. Dessuten ønsker vi at Kiwi og Nordstrand Conditori får bli på Munkelia, sier Henriksen og Fossum.

LES OGSÅ:

130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

"Alle" vil verne Lambertseter gård

Trafikkaos i Mellombølgen: – Har vært tilløp til håndgemeng

Naboer på Lambertseter: – Grusen freses ti meter inn i hagene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest