RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nabolaget vil ha kroen skrinlagt

Borettslag og sameier i omkringliggende gater mener planene strider mot skjenkeblekkspruten.

GRÜNERLØKKA: Sameiet Steenstrupsgate 13, Borettslaget Steenstrupsgate 15/Seilduksgata 4 og Borettslaget Seilduksgata 5 har sendt en felles protest til planene om studentkro og konsertsted. De frykter støy og trafikk på kveldstid, fyll og spetakkel.

Familier bor her

– Det er viktig å bevare Grünerløkka som boligområde og at det også tas hensyn til familier slik at bydelen vår ikke bare blir et sted for tilreisende som vil drikke, spise og feste. Vi kan ikke godta at utbygger får vike fra blekksprut-prinsippet, står det i protestskrivet.

Et annet sted

Naboene bestrider påstanden om at skjenkested er i tråd med reguleringen.

– Det har aldri vært serveringssted i lokalet tidligere, står det videre.

De ber om at serveringsstedet heller legges ved trappene ned mot Akerselva. Forøvrig er de positive til utviklingen av Seilduksfabrikken som student-institusjon.

De er riktignok positive til at Seilduksfabrikken utvikles og uttrykker positivitet i forhold til ivaretakelse av bygningsmassen.

– De beskrevne planene for galleri, lydstudioer og kontorer synes vi henger naturlig sammen med den kunstrelaterte aktiviteten som allerede er etablert ved Kunsthøyskolen, står det i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere