*Nettavisen* Nyheter.

Naboplagen Huken mot slutten

Huken pukk- og asfaltverk har vært et horn i siden for mange beboere på Ammerud og Grorud i en årrekke. Nå vil byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (Venstre), satse på å sette i gang et prosjekt om etterbruk i løpet av 2012. Foto: ARKIVFOTO: Vemund Sveen Finstad

Byråd Hallstein Bjercke (V) sier til dittOslo.no at nedleggelse av Huken pukk- og asfaltverk nærmer seg. I løpet av 2012 vil byrådet sette ned gruppe for vurdering av etterbruk.

GRORUD: I et vedtak fra bystyret i Oslo fra 2010 står det, blant annet, at «Byrådet bes igangsette et prosjekt med lokale organisasjoner om etterbruk av Huken pukk- og asfaltverk. Det skal særlig vurderes hvordan området kan bidra til gode natur-, kultur- og idrettsopplevelser.»

Siden den gang har det ikke skjedd noen ting.

I et BU-møte like før jul i 2011 vedtok bydelsutvalget i Bydel Grorud å sende en henvendelse til byrådet, med et ønske om at prosjektet om etterbruk av Huken kan igangsettes i løpet av første halvår 2012.

Saboterer

BU-representant i Bydel Grorud, Maren Rismyhr (Rødt), er ikke fornøyd med at byrådet så langt ikke har fulgt opp bystyrets vedtak.

– Ofte følger bystyret opp det de liker selv, og saboterer det de ikke liker så godt. Det er lite demokratisk, sier Rismyhr, som synes saken virker lite prioritert.

Rismyhr kan ikke si hvilken type bruk pukkverket være aktuell for ved etterbruk.

– Det må diskuteres lokalt, og der kommer de sikkert mange ideer. Men området ligger innenfor markagrensen og burde derfor begrense seg selv, sier hun.

Men først må altså bystyret sette ned en gruppe, slik de vedtok.

LES OGSÅ: Politiet gjenåpner etterforskning mot Huken-eier Oslo Vei AS

Etterbruk

Nå har byrådet, ved byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V), våknet. Han sier byrådet satser på å sette i gang en gruppe som vil vurdere etterbruken av Huken i løpet av året.

– Min intensjon er at det vil settes i gang når vi får nærmere avklart tid og omfang knyttet til avviklingen av pukkverket. Og det er min intensjon at vi skal få det til i 2012, sier han.

Bjercke påpeker at det både er hans egen og byrådets intensjon at pukkverket skal legges ned så fort som mulig. En sak skal kunne legges frem og behandles av bystyret i 2012, lover han.

– Vi satser på en nedleggelse så snart som mulig. Men jeg tør ikke love noen eksakt dato, sier Bjercke til Lokalavisen.

Sagaen om Huken pukk- og asfaltverk ruller dermed videre ennå en stund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.