*Nettavisen* Nyheter.

Næring og liv på Sørenga

Endelig får Sørenga sin egen matbutikk. Torsdag 6. mars åpner Coop Prix med brask og bram. Foto: Foto: Eirik Eide

De har gått mange mil for å kjøpe melk og brød, de første beboerne på Sørenga som flyttet inn for to år siden. Nå går de endelig en enklere hverdag i møte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ytterst på Sørenga er byggetrinnene 5 og 6 under bygging. På tuppen får byen en ny badestrand neste sommer. Foto: Foto: Eirik Eide

Klikk på bildet for å forstørre.

I næringslokalene langs Sørengas havnepromenade åpner Bun Burger Bar i mai/juni. Flere serveringssteder vil følge i nærmeste fremtid. Foto: Foto: Eirik Eide

SØRENGA: Selv om Sørenga har hatt både kafeen Evita og tapasrestauranten Promenaden Mat & Vinhus i lang tid, har det manglet noe essensielt der ute i fjordgapet. Nærmeste matbutikk ligger nemlig på Oslo S, og kan ikke akkurat kalles en hyggelig nærbutikk.

Den 6. mars blir det imidlertid andre boller. I hvert fall brød, melk og andre husholdningsartikler. Da åpner Sørengas første matbutikk, Coop Prix, og med ett blir livet på halvøya noe enklere.

Butikken skal bli en liten «Brustad-bu» på 100 kvm. og vil være søndagsåpen. Ifølge Coop selv blir en av deres beste kjøpmenn sjefen i sjappa, og vil kunne bistå med nær sagt hva som helst når det gjelder matvarer. Litt som den gamle kolonialhandleren, kanskje? At det er duket for en triveligere handel enn på sentralstasjonen er det i hvert fall ingen tvil om.

Hamburgere

På forsommeren åpner også enda et næringslokale dørene på Sørenga. I det som er kjent som byggetrinn to, bygget nærmest flytebroen fra Operaen, åpner restauranten Bun Burger Bar.

Det mangler ikke på ambisjonene til det nye stedet, som hevder de skal servere byens beste burgere, laget fra bunnen av. De vil også tilby en bråte med kvalitetsøl. Med både visning av fotballkamper og uteservering, vil nok flere enn bare de nærmeste naboene farte hit.

Det er fortsatt flere næringslokaler tilgjengelige på Sørenga, og flere bygges også i de nye byggene som er under oppføring. At Sørenga etter hvert vil ta opp kampen med Aker Brygge er det nok ingen tvil om. Førstnevnte er tross alt vendt riktig vei…

Park i sjø

Med så mye god mat, er det godt å ha noen treningsaktiviteter å svi av kaloriene på. Kajakkpadling er allerede en «nasjonalsport» på Sørenga. Sommeren 2015 vil antakeligvis svømming ta opp kampen, da skal nemlig badestranden ytterst på utstikkeren stå klar.

Byggingen av denne «park i vann»-løsningen starter allerede til sommeren, med ankomsten av en flytende molo i betong som skal danne et beskyttet basseng inne ved land. Moloen støpes i disse dager i Fredrikstad og kommer vannveien i løpet av våren.

Det er med andre ord duket for mer liv og røre på Sørenga i nærmeste fremtid, som – ved siden av Operakvarteret – er Bjørvikas første etablerte boligmiljø.

Les om denne spalten: Følger Fjordbyens utvikling

Tidligere artikler i serien «I forandring»:

Kommer trikken snart?

Deichmans nye hjem

Dansker bygger «foss» i Bjørvika

Dronning Eufemias gate – snart halvveis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag