*Nettavisen* Nyheter.

Nærum helt uten nettverk

Knut Nærum er aktuell med teaterstykket "En himmel full av stjerner", og møtte mandag publikum på Deichmanske bibliotek for å snakke om kjendiseri og hemmelige nettverk.

$PHOTOHEADER_ON$SENTRUM: $PHOTOHEADER_OFF$ Jeg vil ikke at noen skal si et vondt ord om de ansatte i NSB, for de gjorde alt de kunne, sier Knut Nærum og høster latter fra publikum. Etter en strømstans på toget og en høflig forsinkelse på ti minutter, er forfatteren og humoristen klar til å prate om teaterstykket "En himmel full av stjerner" for en fullsatt sal på Deichmanske bibliotek. Stykket hadde nylig urpremière på Centralteatret, og handler om det å ville bli kjendis i dagens medievirkelighet.

Kjendis?

Det er bra å være berømt for å ha funnet opp en vaksine eller å ha gått langt på ski, mens det ikke er mye å være stolt av å være kjent for å ha sunget en sang eller kledd av seg klærne, sier Knut Nærum. Han ser ikke på seg selv som en kjendis, selv om han innrømmer at han kanskje faller inn under kategorien likevel.

Uansett er det ingen kjendiser som liker å innrømme at de er kjendiser, sier Nærum.

Folk er veldige ålreite og diskret, sier Knut om det å bli gjenkjent på gata.

De som måtte mene at nordmenn er uhøflige tar feil, for mange later til og med som om de ikke ser han på gata, får publikum høre.

Jeg har bare gode erfaringer med å bli gjenkjent på gata på dagtid. Fulle mennesker er også hyggelige, men tar bare litt mer tid, sier han.


Furore

Det var først en film Knut Nærum hadde i tankene, da han skrev boken "Himmel full av stjerner". Etter et møte med stykkets regissør, Ivar Tindberg, ble han overbevist om å dramatisere boka for en teaterscene.

Det var spennende å møte noen som hadde lest boka, for det er det ikke så mange som har, sier Knut Nærum. Etter åtte forskjellige versjoner, og samarbeid om dialogene med skuespillerne, var endelig teaterstykket klart. Det hemmelige nettverket, Furore, består av flere mennesker som ønsker å bli kjendiser. De starter sitt eget talkshow, og møtes i all hemmelighet for å leve ut sine drømmer.

De mener de har en bedre kjendistilværelse enn Tom Cruise, for de er kjendiser i en renere forstand, sier Nærum. De vil dra nytte av alle fordelene med å være kjendis, men samtidig slippe alt maset. Etter hvert oppstår det konflikter, da en i gruppa ikke lenger bare trives med å være kjendis i det hemmelig nettverket. For er man egentlig kjendis hvis ingen vet at man eksisterer?


Hemmelig

Det må være lov til å ha hemmeligheter, og hemmelige nettverk, så lenge det er nok nettverk til alle, mener Knut. Han hevder selv aldri å ha vært en del av et mystisk kjendis nettverk, en religiøs gruppe eller en lukket sexklubb.

Det morsomme er at Furore eksisterer i virkeligheten, sier Knut.

En gruppe mennesker møtes i Oslo for å være talkshowverter og gjester på ulike steder hver gang, hvor en tekstmelding er inngangsbilletter til å få delta.

Jeg har aldri blitt invitert, sier Knut på en så trist og uttrykksfull måte som bare Knut Nærum kan være.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.