RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charlie storøygard, her på en releasekonsert for filmen.
Charlie storøygard, her på en releasekonsert for filmen. Foto: Hilde Skofteland

Naken og brutal dokumentarfilm

Endelig skal den kritikerroste filmen Uteliggernes sang vises på norske tv-skjermer, med stor kontrast til julens kjas og mas, og en real tankevekker.

Oslo: De tre karene Kent, Clas og Charlie var på Dagsrevyen, i nitimen, i musikkprogrammer, morgenshow og i riks- og lokalaviser der de sjarmerte publikum i senk da dokumentarfilmen Uteliggernes sang hadde sin høyst usedvanlige premiere ute på Karl Johan i vår.

Beste sendetid

Også Helse- og sosialminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, som åpnet visningen, var sterkt berørt:

– En film som gjør sterkt inntrykk. Helse- og sosialminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Skofteland Film kan nå meddele at NRK har valgt å sette opp igjen denne nakne, brutale og humoristiske dokumentarfilmen regissert av Mali Finborud Nøren, i beste sendetid en knapp uke før jul, søndag 19. desember klokken 20.

En kommentar

Nå blir filmen en kommentar til både julestress, og kjøpepress og en vinterkulde som rammer gatas folk hardere enn alle oss andre.

– Publikumsresponsen sist var overveldende, og støtteerklæringer til dem som har et knalltøft liv på gata er å finne på facebook-gruppa som en entusiast startet, og som raskt fikk over 10 000 tilhengere, sier pressesjef i Skofteland film, Ingunn H. Knudsen.

Kjærlighet til musikk

I den 58 minutter lange Uteliggernes sang møter vi Charlie, Kent og Clas, tre rusavhengige menn som bor på gata. Nå kan en drøm gå i oppfyllelse. De skal spille inn egne låter på plate. Men dette byr på utfordringer, når lite i livet ellers kan planlegges.

Uteliggernes sang er en film om å endelig få være noe mer og noe annet enn ”dem” - de vi går forbi på gata og unngår å se i øynene. Charlie, Kent og Clas lever et svært annerledes liv enn de fleste av oss, men deler like fullt mange av de samme drømmene. Og kjærligheten til musikk.

I studio får de dessuten backing av Siri Nilsen, HGH ved Martin Hagfors og Håkon Gebhardt, ekstrommisen i Kents favorittband Motorpsycho.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere