*Nettavisen* Nyheter.

«Nålens hvile»-jentene 60 år!

Første rad fra venstre: Anne Kari Øverbye, Mona Holm Thrøye. Bakerst fra venstre: Wenche Klem, Grete Eskildsen og Marit (Haugen) Andresen - med klubb-luene. Utlån

Kjelsås-venninnene i "Nålens hvile" har blitt 60 år. Vi har holdt sammen siden første klasse, sier klubbmedlemmene.

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med "Nålens hvile". Klubbmedlemmene har hengt sammen helt siden førse klasse, og jentene har en historie å fortelle til avisen:

"I 1955 begynte Marit Haugen, Grete Eskildsen, Anne Kari Øverbye, Wenche Klem og Mona Holm på Kjelsås Skole i den første blandingsklassen som ble innført på skolen. Vår lærer i alle år var Ola Svien som vi forgudet. Vi ble også flinke i engelsk, da vi hadde Aase Toft som lærer i det faget. Det var 5 klasser, to jenteklasser og 2 gutteklasser, vi var så heldige at vi kom i klasse med gutter (synes vi etterhvert). Etter 1955 så ble det kun blandingsklasser på skolen.

Myra

Tre av oss er oppvokst i Myrer Borettslag hvor det var trygt og vokse opp, Marit hadde til og med Wenche Myhre som nabo og lekekamerat i Kurveien. Det skumle var at vi måtte igjennom Myra hver dag til skolen og på den tiden bodde det vi kalte "fyllikker" inne i Myra. De var jo snille, men vi hauset hverandre opp slik at det skulle være litt skummelt.

Samhold og "Nålens hvile"

Vi er alle født i 1948 (juli, august og september) og vi fylte 60 år alle sammen i 2008. Grete er lærer på Kjelsås skole som hun har vært i en årrekke. Flere av våre barn har gått på skolen og nå er det noen av våre barnebarn som går der. Vi som kjenner Kjelsås skole synes den er helt fantastisk og vi gleder oss til å se forandringen med nye skolebygg etter hvert.

Vi har holdt sammen siden vi startet i 1.klasse i 1955 og det er 54 år i år. Vi har fremdeles ikke gått lei av hverandre. Vi har klubb hver 2.måned som vi har kaller "Nålens hvile" for nå er det ikke symøter som står for døren. Vi har gourmet-mat og vin på våre klubbaftener og av og til så lager vi mat hos hverandre som er meget sosialt og spennende.

Egne klubb-luer

For 15 år siden fikk vi heklet våre flotte klubb-luer i forskjellige farger, de er alltid med oss i festlige lag. Ideen fikk vi på en tur til Kiel da vi så 10 jenter med heklede luer, det gjør noe med oss når luene er på. Vi avholder en sommerutflukt (Skagen, Koster, Hvaler og Geilo) hvert år og på vårt tradisjonelle julebord inviterer vi med våre menn (presiser;det er kun en gang i året).

Marit, Anne Kari og Grete bor på Grefsen/Kjelsås, mens Mona og Wenche bor utenbys."Fortalt til Nordre Aker Budstikke av klubb-medlem Marit (Haugen) Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.