RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når ble minigolf en offentlig oppgave?

Først må vi bare si at vi overhode ikke har noe imot minigolf, og at vi er helt sikkre på at minigolf både er en morsom og underholdende fritidsaktivitet og for noen en alvorlig idrett. Men når Fremskrittspartiet i bydelsutvalget på Sagene foreslår at alle barn skal få et gratis årskort fra bydelen slik at de kan spille minigolf, så må man jo begynne å lure. Er minigolf en offentlig oppgave?

Frp er altså det paritet som mener at eldre mennesker på død og liv må kunne velg hvilket selskap som skal vakse vinduer hos de, fordi dette er valgfrihet. Frp ønsker også konkurranse på alle områder i samfunnet. Men hvor blir det av både valgfrihet og konkurranse når Frp vil tvinge alle barn i Bydel Sagene til å spille minigolf? I sitt eget prinsipprogram skriver Frp: "Fremskrittspartiets ideologiske grunnlag, liberalismen, tar utgangspunkt i at folk selv er bedre i stand enn politikerne til å bestemme hva som er best for seg og sine. Vi tror ikke at formynderi og sentraldirigering er egnet til å skape velstand eller lykke for enkeltmennesket." Men på Sagene tror altså Frp det stikk motsatte, her mener de at politikerene skal bestemme hva barna skal gjøre. Er ikke akkurat dette formynderi og sentraldirigering?

Det som er viktig for Arbeiderpartiet er at barn og unge er aktive, og at de har mange forskjellige tilbud, slik at de selv kan velge hva som passer en best. Derfor har vi hvert år kjempet for å opprettholde alle ungdomstiltakene i bydelen og vi har hvert år økt bevillgingen til frivillige lag og foreninger spesielt rettet mot barn og unge. I år har vi til og med bedt administrasjonen se på muligheten for opprettelse av flere tiltak, som virker forebyggende i form av flere ungdomstiltak, grunnet den økende befolkningsveksten. Dette gjør at barn og unge selv kan velge hva de vil gjøre på fritiden. Vi i Arbeiderpartiet mener at dette valget klarer de å ta selv uten at politikere skal blande seg opp i det. Men det mener ikke Frp som jo heller vil at alle skal spille minigolf. Forstå det den som vil?

Jørgen Foss Leder Sagene AUF

Helge Stoltenberg

Leder Sagene AP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere