RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når en ikke-sak blir hovedoppslag

Denne avis klarer i sin utgave torsdag 10. mai det mesterstykket å gjøre en ikke-sak til hovedoppslag i sin utgave. Noen ganger er det sannelig grunn til å lure på om man befinner seg på den samme planeten.
Journalisten har kokt sammen en merkverdig røre når han uten betenkning tar fart og lager et oppkok som mangler de viktigste ingrediensene. Smørja dette ender opp med blir klint utover spaltene samtidig som avisen konkluderer med at planene om rehabilitering i Svarttjern borettslag på Romsås har ført til splid mellom beboerne. Skivebom blir et altfor svakt uttrykk i det bildet avisen prøver å skape.
Avisen kan sensasjonelt avsløre at temperaturen var høy og uenigheten stor mellom beboerne da det i begynnelsen av denne måneden ble avholdt et beboermøte på Svarttjern skole. Bare for ordens skyld, - Svarttjern borettslag har siden borettslaget var nytt i 1973 aldri avholdt beboermøter på skolen med samme navn.
Det er helt riktig at vårt borettslag planlegger en rehabilitering, - for øvrig etter samme grunntanker som de andre borettslagene på Romsås. Generalforsamlingen i 2005 vedtok enstemmig et slikt forprosjekt, og det har vært avholdt flere beboermøter om både framdriften og de ulike alternativene med kostnadsrammer i denne saken. At beboerne enstemmig har vedtatt et forprosjekt med tanke på en rehabilitering, kan tolkes som at beboerne har et ekte ønske om å få en rehabilitering i en eller annen form på plass.
Til tross for at byggekomiteen i Svarttjern borettslag ikke har konkludert med hva komiteen vil anbefale beboerne å gjøre, og til tross for at borettslagets øverste myndighet - generalforsamlingen - derfor heller ikke har vedtatt noe som helst, er det interessant at denne avisen kan slå fast at en rehabilitering i vårt borettslag vil få som konsekvens at de som bor i en 4-romsleilighet vil få en økning i sine husleier fra 3.300 til 7.000 kroner. Det er et journalistisk makkverk når Lokalavisen Groruddalen med bred penn på denne måten gir sluttsvaret på en prosess - og i en sak - der beboerne i borettslaget ikke har vedtatt noe som helst.
Skal man tro avisen har rehabiliteringsplanene medført så opphetede debatter i borettslaget at frontene nå står steilt mot hverandre i dyp splid. Hvor i all verdens land og rike henter avisen dette tøvet fra? Hvis Lokalavisen Groruddalen hadde tatt seg bryet med å spørre noen av de mange beboerne som har vært til stede på beboer- og informasjonsmøtene de siste årene, ville de fått et helt annet svar. Disse møtene har vært de mest konstruktive og gemyttlige vi har hatt, og kan karakteriseres som et særdeles godt kollektivt håndverk. Det kan for ordens skyld opplyses om at de opphetede debattene som avisen omtaler, har vært helt fraværende på alle disse møtene. Derimot har alle beboerne sett det positive i at flest mulig alternativer kommer på bordet, før det endelig skal fattes et vedtak i rehabiliteringssaken.
Avisens påstand i sin ingress på side 4 om at "allerede før de konkrete tallene er på bordet skaper oppussingen av Svarttjern splid i borettslaget", gir derfor en så total gal beskrivelse av de faktiske forholdene, at det er grunn til å spørre hvilken agenda avisen egentlig har hatt for å bringe den slags tøvete grums til torgs.
Undertegnede prøvde flere ganger å få journalisten til å forstå at dette i øyeblikket er en ikke-sak fordi verken styret, byggekomiteen eller beboerne pr. dags dato har den ringeste anelse om hva de skal ta stilling til. Likevel klarer avisen ekstremøvelsen å skape en situasjonsbeskrivelse som er tuftet på det reneste idioti. Jeg tar samtidig til undrende etterretning at den korte praten jeg hadde med journalisten, har ført til flere sitater i en sak som bare Lokalavisen Groruddalen mener er en sak.
Bare et lite ps! til slutt: Avisen blottlegger for øvrig ethvert kjennskap til hvordan de finansielle mekanismene fungerer når OBOS-tilknyttede borettslag skal finansiere større prosjekter. Å skape inntrykk av at borettslagets eneste mulighet til å finansiere et eventuelt rehabiliteringsprosjekt er å be Plankontoret for Groruddalen om hjelp til å skaffe lån, er - som barna ville ha sagt det - helt teit.

Tor-Erik Røberg-Larsen
Styreleder, Svarttjern borettslag

En ikke-sak blir brått en hovedsak i Lokalavisen Groruddalen når avisen blir nedringt etter et "rolig" beboermøte. Lokalavisen Groruddalen beklager enkelte faktafeil (se egen notis i denne utgave). Vi kommer til å følge denne saken nøye fremover.
Christian Haksø
Redaktør Lokalavisen Groruddalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere