*Nettavisen* Nyheter.

Når er det egentlig nok?

Alkoholvaner: Knut Reinås og Siv Janna Glømmi skal hjelpe kursdeltakerne å endre alkoholvaner Kurs starter 26. mars. Foto: Gunn Benjaminsen

Snart begynner et femkvelders kurs i Bydel Frogner for deg som er bekymret for over hvor mye alkohol du drikker. Kurset kan hjelpe å nå målet ditt – enten det er å kutte ned eller å kutte ut.

BYDEL FROGNER: – Rundt ti prosent av oss har et forbruk av alkohol som kan gå på helsa løs, sier Knut Reinås. Han er leder i Forbundet Mot Rusgift (FMR) og arrangerer kurset «Alkohol – Kutt ned – Kutt ut?» i samarbeid med Bydel Frogner. Kurset retter seg spesielt mot de som er bekymret over eget alkoholbruk, og begynner mandag 26. mars.

På kurset får deltagerne hjelp til å kartlegge og sette mål for eget alkoholbruk.

– Mange ser nok ikke på sitt store alkoholforbruk som et problem, og ettersom disse har utviklet høy tåleevne for alkohol, kan det også hende at omgivelsene ikke merker noe, sier Reinås.

Alkoholen som krykke

Reinås har ledet kurset flere ganger tidligere og forteller om kursgrupper som varierer både i alder og livsstil.

– Vi har hatt småbarnsmødre i 20-årene som bruker alkohol som en krykke i hverdagen, sier Reinås.

Ellers har det vært deltakere som har drukket store mengder vin som en del av livsstilen i en årrekke, til tenåringer er bekymret etter å ha glemt hva de gjorde på fredagskvelden.

Fra bydelen stiller også Siv Janna Glømmi, som til daglig jobber i ungdomstjenesten, hun og er forberedt på at det også kan komme yngre kursdeltagere.

På kurset står samtale i fokus, og på hver kurskveld skal Reinås innlede og sette utgangspunkt for samtalen. Han forventer at rundt ti personer kommer til å delta. Kurset er et lavterskeltilbud, og det eneste kravet er at deltagerne møter edrue og er interesserte i kursinnholdet. Selvhjelpsguiden «Alkohol – Kutt ned – kutt ut?» skal være kursmateriell.

Påmelding

Interesserte kan melde seg på kurset ved å sende en e-post til kurs@fmr.no eller ved å ringe 22135401/90515569. Kurset vil bli holdt i OSCAR lokalmedisinske senter i Oscars gate 36B. Kursavgiften er på 400 kroner.

Kursdatoer våren 2012 vil være: 26. mars, 16. april, 23. april, 30. april og 7. mai.

Det er Bydel Frogner /OSCAR lokalmedisinske senter som arrangerer kurset i samarbeid med FMR, og det er åpent for alle i Oslo å delta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.