RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når ferien er for lang


 
 

For barn i skolealder er det stort sett en deilig tid vi nå er inne i. Det er sommer, sol og skolefri. Men dessverre er det mange som ikke synes det er like gøy å bli spurt om hva de skal bruke ferien til. Mange barn skal nemlig ingenting. Foreldrene deres har ikke råd til verken sydentur eller byferie, ei heller har de en hytte å dra til. De tilhører en av mange familier i Oslo som lever under FNs fattigdomsgrense.

Og selv på Oslos «beste vestkant» finnes det mange barn som lever i fattigdom. De har foreldre som sliter med å få endene til å møtes i hverdagen, og det er en situasjon som blir vesentlig verre i høytider og ferier.

Når nabofamilien skal på tre ukers chartertur til Mallorca, og bestekompisen drar fem uker på hytta på Tjøme, er det tøft å være den ene som står igjen i Oslo. Uten en eneste ferieplan i den ni uker lange skoleferien.

Da er det godt å ha mennesker som Arne Jensen og kona Vibeke Hollekim. Da ekteparet giftet seg fikk de 80.000 kroner i bryllupsgave. Men i stedet for å bruke pengene på seg selv donerte de hele summen til Frivillighetssentralen i Bydel St. Hanshaugen, som drives av Kirkens bymisjon. Pengene ble øremerket barn og unge, og torsdag i forrige uke kunne «Skattkammeret» endelig åpne.

Tiltaket er rettet mot barn og unge, som ikke har råd til å kjøpe seg leker og sportssutstyr. I stedet kan de komme til Bislett stadion og låne utstyr. Alt fra baller og fiskeutstyr til lavvo og tennisracketer blir mulig å låne i Skattkammeret, og tilbudet er til barn og unge som enten bor i, eller har tilknytning til bydelen.

Det gjør trolig sommeren langt enklere for mange unge. Ni uker sommerferie er lenge, spesielt om man ikke har mulighet til å reise bort, eller delta på aktiviteter fordi man mangler utstyr.

Tiltaket på Bislett stadion er intet annet enn forbilledlig, og ønske må være at kommunen lar ekteparet Jensen/Hollekim være en kilde til inspirasjon, slik at flere unge i hele Oslo kan nyte godt av denne typen tiltak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere