RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Når hadde du sex første gang?»

Sisterhood-jentene Inger Lise Buaas og Miriam Wennerberg mener de har Oslos beste jobb. Nå er de på utkikk etter nye jenter.

SMESTAD: Oslo Sanitetsforening har hatt et stadig ønske om å rekruttere yngre kvinner. I fjor bestemte de seg for å satse på et nytt tilbud for jenter i ungdomsskole-alderen og de traff blink.

Jentegruppa Sisterhood ble på kort tid en suksess.

– Vi føler oss utrolig heldige – vi mener jo vi har fått verdens beste jobb! sier kollegaene og venninnene Inger Lise Buaas og Miriam Wennerberg.

Da de kom over stillingsannonsen tok det ikke lang tid før energinivået var på topp.

– Vi tok et par gode slurker av tekoppene og fylte opp skålen med sjokolade – så var det bare å kjøre på.

Miriam hadde en annen jobb på hånden på det tidspunktet, men heldigvis klarte jeg å overbevise henne om at det eneste riktige var at vi begge søkte.

De søkte etter to kvinner, og jeg kunne så klart se for meg oss to i rollebeskrivelsene, smiler Buaas.

Til tross for en mengde søkere lykkes venninnene. Jobben med Sisterhood var spikret.

LES OGSÅ: – Det var jentegjenger som sloss

Storesøstre på jobb

Høsten 2005 fikk Bydel Frogner midler fra daværende Familie- og barnedepartementet for å sette i gang et rent jenteprosjekt.

I samarbeid med Blå Kors ungdom, startet de prosjektet Sisterhood of Oslo. Sisterhood er inspirert av det svenske jenteprosjektet United Sisters.

– Vi ble sendt på et kurs i regi av Sisterhood på Frogner hvor vi lærte mye begge to. De som er tilknyttet Sisterhood er i hovedsak frivillige, men vi er så heldige å ha dette som en lønnet jobb, sier Wennerberg.

LES OGSÅ: Redd for min brors liv

Sex, selvtillit og bitching

Gjennom det siste året med Sisterhood i Solskinnsveien har ni ungdomsskolejenter fått kjenne på det å ha to storesøstre tilgjengelig – i hvert fall en tirsdag i uken.

– Vi er så heldige at Sanitetsforeningen har stilt lokalene her i Solskinnsveien til disposisjon. På den måten har det blitt enkelt å gjennomføre alle de tingene vi har hatt lyst til.

Vi har hatt filmkvelder på storskjerm, overnatting, utallige spennende diskusjoner rundt ulike temaer og sminking med påfølgende fotoshoot; bare for å nevne noe, sier Buaas.

Det er rundt 10 år i aldersforskjell på dem, og jentene i Sisterhood. Inger Lise og Miriam har rukket å bli voksne, men ikke så voksne at de ikke husker hvordan det var å være 14 år.

– Vi forstod raskt at når jentene stilte et spørsmål, i forhold til temaene vi hadde tatt for oss, var det viktig for oss å være helt ærlige når det kom til svaret.

Klart det er noen ting som man ikke er helt komfortabel med å svare på, men vi har vært så ærlige å så tøffe som vi har klart, sier Miriam og fortsetter:

– Da vi hadde sex som tema, kom det veldig mange spørsmål, husker jeg. Jentene skriver spørsmålene på lapper som igjen legges ned i en boks.

Da vi tok opp boksen og leste igjennom, skjønte vi at her måtte vi bruke tid på komme med gode og riktige svar.

De har tillit til oss, og den tilliten skal vi ta godt vare på. Vi alle taushetsplikt, noe som også er et viktig poeng.

Etter et år har de blitt godt kjent med de ni Sisterhood-jentene, men nå er det over – i hvert fall nesten.

– Det varer i utgangspunktet bare i ett år, men heldigvis har sanitetsforeningen har gitt oss ressurser til å åpne storstua for møtestedet Soul Sisters annenhver uke for nye og gamle Sisterhood-jenter og venninner.

Likevel er det nå full fokus på rekruttering av nye jenter til sesongens Sisterhood-gruppe.

– Rett etter skolestart drar vi til skolene i bydelen med flyers, cup cakes og en blå koffert med hjertesjokolader.

I den ligger også en invitasjon til høstens kick off i Solskinnsveien, avslutter Buaas.

LES OGSÅ: Moderne musikalmormor til kinolerretet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere