RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når ikke full barnehagedekning


 
 
Bydelsutvalget i Frogner innrømmer at de ikke når full barnehagedekning i 2008. Les hva som ble sagt i tirsdagens BU-møte her.

Lokalavisenfrogner.no gjenforteller noe av det som ble tatt opp i Bydelsutvalget Frogner.

Når ikke målet

BYDEL FROGNER: Den rød/grønne regjeringen har hatt full barnehagedekning i 2008 som et mål. Dette lar seg ikke gjøre. Bydel Frogner mener de vil nå full barnehagedekning i bydelen i 2009. Etter hovedopptaket i år har 302 barn fått plass, mens 249 barn står uten tilbud.

Ønsker fotgjengerfelt

KIRKEVEIEN: Gydasvei barnehage ønsker fotgjengerfelt ved innkjøringen til barnehagen og ved trikkestallen. Ifølge samferdselsetatens regler etableres det ikke overganger i en 30 sone. Bydelsutvalget ber likevel samferdselsetaten se på situasjonen og vurdere det etter på lik linje som overgang ved skoler blir vurdert.

Får selge øl

BOGSTADVEIEN: Coop Prix mistet sin salgsbevilling for alkohol i fjor, etter å ha solgt øl til mindreårig. Nå vil de ha denne tilbake og Bydelsutvalget anbefaler at de skal få lov til å selge alkohol igjen. Coop Prix har også mistet sin salgsbevilling ved tidligere anledninger.

Må sikre skolevei

RUSELØKKA: Både foreldre og lokalpolitikere har gjentatte ganger forsøkt å få sikret veien til Ruseløkka skole. Bydelsutvalget ber igjen Petter N. Myhre om å finne straksløsninger som trygger skoleveien. Redusert fartsgrense, Bom i Cort Adelers gagte og impulsstyrt lyssignal er tre av alternativene BU ønsker.

Frogner Lounge får skjenke

FROGNERVEIEN: Det omstridte utestedet Frogner Lounge har skiftet drivere og søker igjen om skjenkebevilling. Tidligere drivere leiet lokalene og drev utested på en utilfredsstillende måte. Nå er det eierne av lokalene som skal drifte stedet.

Bydelsutvalget skulle gi sin uttalelse i saken forrige uke og det hersket stor tvil i saken, da Bydelsutvalget tidligere ikke har villet gi fornyet skjenkebevilling. Likevel ga politikerne et klarsignal, da de mente at de nye driverne måtte få en sjanse til å bevise at de kan drive stedet på en god måte.

Vil verne tårn

BYDEL FROGNER: For to uker siden klarte Skarpsno Vel å redde det gamle nedstigningstårnet på Skillebekk. Nå har de fått lokalpolitikerne med seg. Bydelsutvalget ber byantikvaren om å verne alle tårnene som er fjernet. På den måten er sjansen stor for at flere tårn kan bli satt tilbake. Dette vil også sikre tårn som fortsatt står.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere