Gå til sidens hovedinnhold

Når ikke helt opp

Før ballen kastet i gang i basketserien, er assistenttrener for Ammeruds herrelag, Eivind Jensen spent på om det nye laget hans vil komme helt på høyde med de andre lagene. Lørdag reiser gutta til Rykinnhallen for å møte 3B.

Ammerud: Forrige sesong vant Ammeruds basketballherrer 1.divisjon. Dårlig økonomi satte en stopper for opprykk til BLNO. På vårparten så det ut til at laget skulle miste store deler av spillegruppen. Tre av spillerne vurderte spill i utlandet, mens en god del ønsket å trappe ned. Det så lenge ut til at laget ville miste ti spillere fra fjorårets stall.
Dermed måtte restene av fjorårslaget slå seg sammen med juniorlaget i klubben. Men så ombestemte Christian Hinsch og Ifiok Adahada seg. De to spillerne valgte å la utland være utland og bli i Ammerud. Dermed tror Jensen at laget som møter 3B lørdag er like sterkt som laget han mønstret forrige sesong. Minst like sterkt.
- Den største utfordringen er den unge stallen vi har. Også mangler vi høye spillere, påpeker primusmotoren i Ammerud basket.

To på høyden

Per dags dato har klubben en høy spiller i Jonas Ansett. I tillegg mener Jensen at to av spillerne som er tatt opp fra juniorstallen er på høyden.
- Vi kan nok få problemer i forward-rollen. Men på guard er vi kjempebra. Det offensive kommer nok ikke til å bli noe problem. Men selv om vi er små, har vi en fordel på hurtigheten, mener Jensen og fortsetter:
- Vi har en kjempegod gruppe fra 89 og oppover. Vi har flust av talenter i klubben. Jeg tviler på om noen andre klubber i Norge har så mange talenter som vi har i klubben vår.

Ny trener

Og det er ikke bare på spillersiden det er mye nytt i årets Ammerud lag. Også treneren er ny. Forrige sesong var det Ron Whitehead som trente gutta. Nyansatt trener er amerikaneren Kevin Woods, som trente juniorlaget forrige sesong.
Selv om årets stall kanskje ikke når helt opp i høyden og er unge, tror Jensen laget kommer til å bli blant de tre beste. Han ser heller ikke bort fra at laget kan rykke opp neste sesong.
- Jeg tror det kan bli tøffere i år enn ifjor, men vi har en målsetning om å bli blant de tre beste. Jeg tipper det kommer til å gå fra det helt fantastiske til det superdårlige på grunn av den unge stallen vår, men det er ikke utenkelig at vi blir et BLNO-lag neste seong. Skulle vi komme blant de fire beste, er det helt klart aktuelt å vurdere det.
Før sesongens første kamp tipper assistenttreneren det blir en jevn og fartsfylt kamp mot laget han mener er favoritt i årets første divisjon.
- 3B er et lag som er likt oss på mange måter. De er et ungt lag og er hovedrivalen vår på juniorsiden. To år på rad har de stukket av med juniortittelen. Men våre spillere spiller med hjertet og gir hele sjela. Jeg tror nok ikke det er noe problem å motivere gutta før den kampen. Jeg tror vi vinner, avslutter Jensen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?