*Nettavisen* Nyheter.

Når samvittighet blir et offentlig anliggende

Fru Putnam (Mailin Friis) blir beskyldt for å være i ledtog med djevelen. Abigail (Karianne Aanestad) har reist seg og på benken sitter de andre jentene (Johanna Skarbø Ildahl, Thea Westeng, Oda Wahl, Silje Anderson. Bak står pastor Hale i Fredrik Siegels skikkelse.

I Heksejakt får vi se hva folk gjør for å redde sitt eget skinn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den dømte: Herr og fru Proctor (Daniel Harper og Marthe Hodnebrug) får snakke sammen før dødsdommen mot herr Proctor skal fullbyrdes ved henging.

BJØRNHOLT: Handlingen i «Heksejakt» er basert på Arthur Millers «Smeltedigelen» fra 1952. Miller sammenliknet hekseprosessene i den amerikanske småbyen Salem i 1692, med forfølgelsene av kommunister under den kalde krigen.

Nåtid

Det er dramaelever i andre klasse på Bjørnholt skole som setter opp det tankevekkende stykket som har première mandag 9. februar. De har lagt handlingen til nåtiden.

Jeg var ganske skeptisk i begynnelsen, jeg skjønte ikke hva det handlet om. Men nå synes jeg det er veldig spennende, sier Malin Friis. Elevene fikk utdelt rollene i januar, og har ligget i hardtrening de siste ukene.

Heksedans

Det starter med at en av byens pastorer kommer over en gruppe jenter som danser rundt en gryte i skogen. Er de hekser? Snart begynner ryktene i den vesle byen å svirre, og pastoren mener bestemt at de er hekser han har sett.

Jentene på sin side har rømt ut i skogen for å danse fordi den slags er forbudt i den religiøse småbyen. Og selv om jentene ikke føler de har gjort noe spesielt galt gjør de mye for å komme unna galgen. Men det går så galt, så galt.

Jeg håper folk vil se dette, det er en fin anledning for yngre folk som vurderer å gå her til å se hva vi driver med her på skolen. Jeg tror de vil se at vi ikke er så mye annerledes enn dem, sier Marthe Hodnebrug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag