Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når størrelsen ikke teller

På rett sted: Svenskfødte Susanne Endsjø har endelig realisert sin drøm om en egen interiørforretning.
På rett sted: Svenskfødte Susanne Endsjø har endelig realisert sin drøm om en egen interiørforretning. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG
– Dette er min baby, smiler Susanne Endsjø. I november startet hun opp interiørforretningen [mi:lajk] interiør i Trettebakken på Røa.

Bordkos: Søte telysholdere, grove glass, kopper og pyntefat.

Blonder og dufter: Det bugner i hyllene inne i interiørforretningen.

Grov keramikk: En av hver eller alle i samme farge.

Litt i utkanten: Interiørforretningen i Trettebakken 1.

RØA: – Jeg trenger nok litt omtale, for jeg innser at det ikke er lett å finne frem hit, sier Endsjø.

Blander stilarter

I den lille forretningen, som inntil nylig huset et knippe frisører, bugner det av lysestaker, boller, keramikk, blondeduker, lykter, telysholdere og lekre tallerkener. Stilen er blandet, fra det helt enkle og minimalistiske til romantikk og kos.

– Selv liker jeg å mikse stiler og derfor har jeg også tatt inn litt forskjellig. Alt man ser i denne forretningen er ting jeg selv liker og jeg er opptatt av å ta inn unike og litt spennende produkter. Leverandørene mine er både fra Sverige og Danmark, så jeg har en del man ikke ser andre steder, sier hun.

Til konfirmasjon eller 70- årsdag

Prismessig mener hun at hun ligger på et fornuftig nivå. Endsjø er nemlig opptatt av at alle skal kunne finne den perfekte gaven hos henne.

– I stedet for å kjøpe med seg en blomst når man skal på besøk kan man for eksempel kjøpe to lykter herfra. Det er litt sånn jeg tenker, sier hun.

Det lille ekstra

Et knippe vakre blondeduker og løpere tiltrekker seg raskt oppmerksomhet. De minner om noe man kunne finner i bestemors skap. Endsjø er tydelig stolt av nettopp disse produktene.

– En av mine svenske leverandører har fått agenturet til det italienske firmaet «Arte Pura» som har veldig mange spesielle og forseggjorte produkter. I dette merket får man blant annet puter, duker og klær. Her kan man spesialbestille slik at man får akkurat det produktet man vil ha i ønsket farge, sier Endsjø.

En kaffe i solen

Til sommeren drømmer hun om et par bord og stoler rett utenfor [mi:lajk] interiør. Med en kaffemaskin på plass i butikken ønsker hun at kundene skal kunne slappe av på utsiden, med en kaffe, i solen.

– Jeg har allerede fått en varm velkomst av nærmiljøet og folk setter tydelig pris på at jeg har startet opp nettopp her. Det hadde vært hyggelig å kunne by kundene på en kopp kaffe, selv om det ikke er snakk om å starte en kafé, sier hun.

Se mer på: www.milajk.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!