RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Når vinrottene våkner

Sist helg var det vårmesse i regi av Bekkelaget og Nordstrand husflidslag. Og vi så både rotter og kyllinger på Lambertseter gård.

LAMBERTSETER: Små og store fant veien til Lambertseter gård der årets vårmesse gikk av stabelen lørdag og søndag. To ganger i året inviterer det aktive husflidslaget på messe.

Stort utvalg

Før het det påskemesse, men vi selger jo som du ser ikke bare påskepynt, fortelle Anne Bekk Weltzien. Hun er kvinnen bak noen blide, tovede rotter som er trædd over vinflasker. Rett og slett vinrotter.
Jeg lager dem som hånddukker også, forteller Weltzien, mellom smykker og vesker, også de tovede. Det er mange uttrykk å velge mellom på messen. Tradisjonell rosemaling fra Telemark, dreide treskåler, smykker, skjerf, dukkeklær. For å nevne noe.

Båndmaker

Mona Johansson har laget tovede høner. Og demonstrerer gjerne bruken av grindvev. Fem tråder går gjennom den vesle veven, og med kjappe håndbevegelser tryller hun frem et bånd.
Lise Bjørgo lager smykker i sølv og stein. Hun holder frem et kraftig sølvsmykke med en hjerteformet stein i gull. Et Murano-hjerte, forklarer hun.
Også, endelig et glimt av neste høytid: Aurora Deguzman har laget knallgule påskekyllinger og eggevarmere. De blir plass til to egg i en høne, forklarer hun.
Bekkelaget og Nordstrand husflidslag har 198 aktive medlemmer. De møtes om lag en gang i måneden til et ferdig opplegg. Noen ganger er det et foredrag, ganger drar de på tur. Eller som sist helg, da var de samlet til marked.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere