RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkosalg ved barnehage er borte

Her sitter tunge rusavhengige i barnehagens uteområde midt på dagen. Nå skal politiet og Frelsesarmeen ha tatt grep, og narkosalget er nå borte.
Her sitter tunge rusavhengige i barnehagens uteområde midt på dagen. Nå skal politiet og Frelsesarmeen ha tatt grep, og narkosalget er nå borte. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Barna kan være ute å leke, sier daglig leder i Urtehagen.

GRØNLAND: Det var tidligere i høst at dittOslo.no skrev om narkosalg og utrygghet på uteområdet til Urtehagen Mosaikk barnehage i Urtegata på Grønland.

- Vi må sjekke uteområdet hver dag og rydde før barna kan leke der. Kommunen har noen som rydder et par ganger i uka, men ansvaret ligger på oss, fortalte styrer i barnehagen, Javiaria Tanveer, til dittOslo.no den gangen.

Hun fikk støtte fra representant i bydelsutvalget, Arild Furuseth (H):

- Opphopningen av lavterskeltilbud for rusmisbrukere i Gamle Oslo, uroer selvfølgelig innbyggerne, og bør også uroe de som har et ansvar i situasjonen. Jeg tenker på både Frelsesarmeen og bydelsadministrasjonen, sa han til dittOslo.no.

Les også: - Studenter kan bidra til å løfte et så belastet område

Politiet skal i perioden etter at saken ble publisert ha vært mye i området. I tillegg skal Frelsesarmeen, som har sitt kontaktsenter for rusavhengige bare få meter fra barnehagen, ha tatt grep. 

- Ansatte følger med utenfor tiltaket vårt utenfor store deler av dagen. Ser vi at mange brukere i området forsøker vi å bidra til at de sprer seg, sier Pål Henriksen, daglig leder i Frelsesarmeens rusomsorg til Nrk.

Merkbart, sier Tanveer, som nå kan glede seg over at barna kan leke trygt utenfor barnehagen.

- Det har blitt mye tryggere. De kan leke her ute og vi trenger ikke stå her som hauker og passe på at det skal skje noe. Vi kan være vanlige barnehageansatte og det synes vi er flott, sier hun til Nrk.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere