*Nettavisen* Nyheter.

Narkotika, søppel og ødeleggelse

Flere har betegnet området rundt Sinsenveien 56-74 for slum. Nå krever Sv enten opprudding eller ekspropriering.FOTO: Anita L. Hanken.

Narkotika, søppel og ødeleggelser preger boligene i Sinsenveien 56–74. Politiet patruljere ofte. Nå krever SV enten opprydding eller tvangsinndragelse av boligene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stasjonssjef på Stovner politistasjon, Espen Aas, forteller at politiet har et fokus på problemboligene.

LØREN: Det er fire år siden Lokalavisen Groruddalen først skrev om problematikken i Sinsenveien 56–74. Den gang skrev vi om knuste ruter, oppbrutte dører og sprøytespisser i bakgården.

Lite har forandret seg siden den gang, og flere medier har kastet seg på saken. Men det er fortsatt like mange problemer i boområdet. Nå er Sv lei av å være tålmodige.

Krever harde tiltak

SV har tatt til harde metoder i saken og krever at noe må bli gjort.

– Vi har foreslått at Oslo kommune må slutte å henvise folk dit og at det må kreves opprydding og oppussing. Vi kan ikke sitte og se på at det dannes slum i Oslo og synes det er greit, sier Andreas Behring, bystyrerepresentant for SV.

Men Behring seg ikke med det.

– Dersom dette ikke blir godtatt vil vi ekspropriere (tvangsinndragelse. amn. jour. ) tomten. Boligene ble jo solgt fra kommunen hurtig, noe ikke alle var enig i. Men jeg har tro på en opprydning, sier Behring.

Onsdag er det bystyremøte og saken om Fredensborgboligene skal opp i bystyret og fordeles til de respektive komiteene.

Knut Even Lindsjørn (Sv) kommer til å kreve full stans i bruken av utleieboligene.

- Kan se skummelt ut.

– Det er mange som lever av sosialhjelp og har dårlig boevne i blokkene, sier stasjonssjef på Stovner, Espen Aas.

Han forteller at det likevel ikke er utrygt for mannen i gata.

– Vi opplever at de som er i det området enten bor der eller skal på besøk. Det er sjelden folk blir antastet eller angrepet, selv om forespørsel om kjøp av narkotika kan skje, sier han, og legger til:

– Det kan nok se skummelt ut der, men det er ingenting som tyder på at det er farlig for enkeltpersoner.

Bruk og besittelse

Politiet har fokus på området og patruljerer uniformert på stedet.

– Vi har fokus på området, og har gjort noen pågripelser der, sier Aas.

Pågripelsene er stort sett for bruk og besittelse av små mengder av narkotika. Men det har også forekommet pågripelser for vold, tyveri og beslagleggelse av førerkort.

– Stort sett pågripes folk i området etter politiets initiativ. Det har jo hendt at vi blir tilkalt, men det er ikke ofte, sier Aas.

Skal informere

På torsdag er det bydelsutvalgsmøte i Bydel Bjerke. I åpen halvtime kommer Kai Sjøvold, representant fra Fredensborg Eiendomsselskap AS, som eier boligene. Han skal informere bydelsutvalget om bosituasjonen.

Fredensborg Eiendomsselskap tok over boligene fra Aker sykehus i 2006 og har ansvaret for utleieleilighetene som huser mennesker som ikke har så lett for å få skaffet seg bolig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.