RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsmøtet ble ingen opptur for fysioterapeut Raj Narula.
Bydelsmøtet ble ingen opptur for fysioterapeut Raj Narula.

Narula må ut

Protestaksjonen til fysioterapeut Raj Narula har ikke fått bydel Grorud til å ombestemme seg.

Ammerud: Den populære fysioterapeuten må vike plassen når bydelen oppretter senter for familier og språkopplæring i Ammerudhellinga 47. Narula hadde med seg 413 underskrifter til bydelsutvalget.

Det er viktig at eldre og syke får hjelp i sitt nærmiljø. Vi ber dere om å la oss drive på inntil vi finner nye lokaler. Vi har prøvd å finne steder, men det er svært vanskelig, sa fysioterapeuten.

Han hadde mange støttespillere med seg til åpen halvtime. Deriblant Gerd Svendsen fra Ammerud. Hun forstår ikke at Narula må ut innen 1. mars 2008.

Dere kaster ut den fysioterapeuten vi har. Vi vil gjerne få beholde ham her. Det er rart at ingen har klart å finne nye lokaler i en så stor bydel. Vi vil heller ikke få dekket taxiregningen hvis vi må reise andre steder i byen for fysikalsk behanling, sa Svendsen til politikere og administrasjon.

Må ut

Bydelens folk ga uttrykk for at de forstår den vanskelige situasjonen Narula er kommet opp i.

Vi har varslet ham i god tid, men beklager at dette skaper problemer. Vi har ingen plikt til å skaffe ham lokaler, men vil strekke oss langt for å bidra til løsninger. Vi har hele tiden hatt klare planer om et familie- og nærmiljøsenter, sa bydelsdirektør Helge Jagmann.

Narula på sin side mener han kunne vært integrert i det såkalte familiesenteret.

Jeg kunne vært endel av dette helsetilbudet. Fysioterapi passer veldig bra for familier, sier han.

Opprørte kunder

Han forteller videre at pasientene er i harnisk over at klinikken blir lagt ned.

De er så sinte at du ikke vil tro det. De truer med å lenke seg sammen her. Husk at eldre med rullator ikke har noe annet tilbud enn dette. Når det er over 400 som skriver på liste, tyder det på at behovet er sterkt tilstede. De trenger behandlingen sårt, sier han.

Må gi seg?

I mangel på andre lokaler, frykter Narula at han blir nødt til å gi opp levebrødet.

Bydelen får rammetilskudd fra staten og har ansvar for avtalen med meg. Har jeg ikke lokaler, går det dårlig. Da må folk dra til andre steder. Det er det mange som ikke gidder eller klarer. De kommer seg ikke ut, sier han.

Lover hjelp

På spørsmål om ikke Narula kunne inngått i familiesenteret, svarer BU-leder Anders Røberg-Larsen slik:

Det er ikke plass til det. Mange andre skal inn der. Det går på helse og språk. Jeg synes det er kjedelig at han må ut, men vi har varslet om dette i god tid. Vi skal ha en god dialog med ham om å ivertata tilbudet fremover, sier BU-lederen.

Eiendomsreformen gjør også at bydelen har begrenset makt over hvem som skal leie.

Vi har ikke direkte innflytelse på leiekontraktene, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere