RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Nasjonaldag for alle» feirer 25 år!


Lukas Kasha kommer.
Lukas Kasha kommer.
I 25 år på rad har det faste arrangementet på Kuba først og fremst symbolisert én ting. 17. mai er for absolutt alle!

KUBA: Hundrevis av frivillige og mer enn 150 artister har i løpet av åra stilt opp for å holde tradisjonen i live, og siden starten i 1983 har besøkstallet eksplodert. For mange har det nesten ikke vært nødvendig å gjøre avtaler på denne dagen. Alle veit at man sees på Kuba.

Stjerner for alle

Dumdum Boys, Lars Lillo Stenberg, Tungtvann, Big Bang, The Retardos, Amulet, Paperboys, Askil Holm, El Caco, Equicez, Samsaya, Blåmann Blåmann (Odd Nordstoga), Tumi and the Volume (Sør-Afrika), Hanne Hukkelberg, Valkyrien Allstars, PK 14 (Kina), Animal Alpha, Grand Island, Number Seven Deli, Amund Maarud & the Grand og Samvirkelaget.

Bare for å nevne noen. Samtlige har stilt opp for å markere at rasisme ikke kan aksepteres, verken på nasjonaldagen eller andre dager i året. Årets arrangement ser ikke ut til å bli noe dårligere enn tidligere arrangementer.

Publikum kan i år vente seg et bredt program med både nye og mer etablerte artister. Alle artistene har tidligere markert seg innenfor sitt felt og jeg tror det kommer til å bli flere flotte konserter, sier daglig leder i «17. mai for alle» Kristian Ulyses Andaur.

Friskt program

I år er det Alexander Rishaug som starter å spille fra klokka 15. Han etterfølges av Kohinoor, Katzenjammer, La Descarga og Lukas Kasha før Gatas Parlament med gjester avslutter det hele med kvasse tekster og tunge rytmer.

17 mai for alle er kanskje det kuleste arrangementet som er i Oslo. Det samler tusenvis av folk til å feire 17 mai på en antirasistisk og internasjonalistisk måte og knuser det meste som er av festivaler i stemning og festeri, sier Don Martin fra Gatas Parlement om arrangementet han bidrar til å fronte.

Trosset trusler

Historien om «17. mai for alle «går helt tilbake til 1983, da Sagene skole fikk trusler fra nynazister i anledning nasjonaldagen. Lokalmiljøet nektet å godta truslene, noe et samlet Oslo har stått sammen om de siste 25 åra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere