RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venner og dama sier jeg fokuserer altfor mye på musikk, og det gjør jeg kanskje, men dette er jo levebrødet mitt, så jeg må ha fokus, sier Nasty Kutt.
Venner og dama sier jeg fokuserer altfor mye på musikk, og det gjør jeg kanskje, men dette er jo levebrødet mitt, så jeg må ha fokus, sier Nasty Kutt.

Nasty Kutt USA-aktuell

Nasty Kutt er et navn som begynner å bli velkjent i musikkbransjen. Som DJ og produsent vil han jobbe hardt og komme langt. Allerede er han USA-aktuell.

KIELLANDS PLASS/SENTRUM: Blant mixeutstyr, pc'er, keyboards og platespillere sitter William Wiik Larsen rolig, mens instrumentalen spiller i bakgrunn. For noen måneder siden han fikk sitt eget lille studiorom i Storgata, og det jobbes fortsatt med oppussing.

21-åringen er bedre kjent som Nasty Kutt. For de som har spisset ørene innenfor norsk hiphop, er ikke navnet ukjent. Dj'ens fingre har spilt en rolle i musikken til de fleste norske hiphopere.

Fattigstart

Starten på det musikalske dj-eventyret kom naturlig, ettersom foreldrene til Nasty Kutt begge er vel bevandret i musikken. Som syvåring var det trommer som gjaldt for unge William.

Men trommer er ikke så populært når du bor i blokk, sier Nasty Kutt smilende. Han fant ut at veien videre måtte innebære headset. I 11-årsalderen startet han med innkjøp av utstyr.

Det var loppemarked-spillere og en skikkelig fattigstart, ler dj'en.

Siden den gang har mye skjedd. Som 14-åring deltok Nasty Kutt i NM i DJ'ing. Både i 2004 og 2005 vant han DMC Norge. Han har jobbet med artister som El Axel, Equicez, Breaknecks, Nico D, Admiral P, Madcon, Organism 12, Vivi, Onkl P og mange flere.

Jeg har både laget beats og instrumental, samt produsert, sier Nasty Kutt.

Et bein i statene

For tiden jobber han med en amerikansk gruppe fra Texas, VIP. Han tar turen over havet igjen på nyåret for å være med å gjøre gruppens album ferdig.

Feedbacken fra VIP har vært veldig bra. Dette er et helt nytt marked, og jeg vil gjerne lage mer musikk i USA. Der er markedet og konkuransen er god. Jeg har mye kvalitetsmusikk og håper at noen nye mennesker nå vil høre det. I USA er det lettere å være produsent og leve av det, det er ingen jantelov. Musikk-Norge er usikkert. Å sitte i kassa på Rimi er tryggere her i landet.

Hobby og jobb

Nasty Kutt vil få studioet på plass og produsere. Musikken er levebrødet hans, derfor er det viktig å få ballen til å rulle. Den selvlærte mannen har jobben sin som hobby.

Jeg har aldri drevet med sport og sånt, det har vært fokus på musikken hele tiden. Men jeg har vel alltid vært en normal kar, smiler Nasty Kutt.

Han er ikke helt fornøyd ennå. Han vil videre og han brenner for det han gjør.

Ideelt sett bør man aldri bli hundre prosent fornøyd, for da blir man lat og slutter å utvikle seg. Jeg vil utvikle meg videre og såpass mye at ting begynner å komme av seg selv, sier Nasty Kutt.

At musikken engasjerer han er tydelig, 21-åringen er direkte og forteller energisk.

Men jeg kan være veldig stille om samtalen dreier seg om noe jeg ikke bryr meg om, sier han.

Med musikk på hjernen

Dj'en ligger under plateselskapet Pass It Records. Han har tidligere gitt mixtapen Homework og er aktuell med mixtapen No money, more problems.

Utgivelsen er litt forsinket, sier han. To videoer er allerede spilt inn. Versene på disse låtene har Illness og Flip fra Breaknecks.

Det er fete og ulike videoer. Det føles bra, men min greie er ikke det at folk skal kjenne ansiktet mitt, men at de vet at det er min musikk når de hører den, sier 21-åringen.

Han innrømmer at musikken kanskje tar en litt for stor plass i hodet. Både venner og kjæresten sier at han også må fokusere på andre ting. Noe han skal gjøre. Snart. Når studioet er ferdig og karrieren vokser, når tilbudene kommer på løpende bånd og han vet han kan leve av musikken.

Kommersielle veier

Selv om Nasty Kutt har holdt seg til produksjon av hiphop-låter, vil han også lage musikk innenfor flere sjangre.

Jeg har alltid hørt på mye ulik musikk, men det har gått mest i hiphop. Jeg vil blande hiphop med andre sjangre jeg liker og sette mitt eget preg på musikken, forklarer han.
Jeg har mye liggende og produserer gjerne poplåter. Men når jeg gjør det, skjer det på en måte jeg står for, uten at det blir for klysete, avslutter han. For mer informasjon om Nasty Kutt, se:
www.myspace.com/nastykutt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere