RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nattarbeid for miljøet

Mandag ble mange bilister møtt av meldinger fra Natur og Ungdom på vei til jobb. Ikke stem inn klimabøller på tinget, sier Simen Aasheim.

Bjerke: Mandag var Natur og Ungdoms nasjonale aksjonsdag i forbindelse med årets valg. En lang natts arbeid resulterte i miljøbudskap på mange innfartsårer i Oslo mandag moren.
Vi har hatt våkenatt og malt bannere. Disse hengte vi opp i morgentimene i dag, forteller Simen Aasheim i Groruddalen Natur og Ungdom. Klokken er kvart på syv om morgenen, og sammen med fire andre NU-ere er han i ferd med å henge opp et banner over Trondheimsveien på Bjerke. Tidligere på morgenen har de vært på E6 ved Furuset skole og hengt opp et banner også der.
Svevestøv og forurensing er noe vi merker spesielt her i Groruddalen. 300 personer dør i året av forurensing. Dette må vi ta på alvor og satse kollektivt, sier Julie Macus.

Tverrgående linjer

Groruddalen Natur og Ungdom mener tverrgående linjer i Groruddalen er en forutsetning for bedre miljø i dalen. NU savner tiltak på dette området.
Man skjønner politikerne ikke gjør jobben nå rman ser svevestøvet her, sier Simen Aasheim med blikket mot morgenluften over Trondheimsveien.
Han oppfordrer folk til å besøke NUs nettsider på www.valg05.no for å sjekke hvilke politikere som gjør mest for miljøet. Med mandagens aksjon og denne nettsiden håper Natur og Ungdom å få velgerne til å stemme miljøvennlig ved årets valg.
På nettsiden vår kan folk sjekke hvem som er klimabøller og ikke. For et bedre miljø i Groruddalen, bør folk bruke stemmeretten sin 12. september, sier Simen Aasheim og Julie Macus.

Vil engasjere

Selv etter en lang natt med jobbing, er engasjementet stort hos de lokale miljøforkjemperne. De sørger for at banneret er oppe over Trondheimsveien før køen inn mot byen begynner å tette seg. På denne måten skal de fange oppmerksomheten til bilistene som snegler seg innover mot Oslo sentrum.
Det er gøy å være med og ta initiativ på denne måten. Det er jo ganske spesielt å være oppe før skolen og jobbe med dette, forklarer Julie Macus.
For et bedre miljø i Groruddalen, bør folk brue stemme-retten den 12. september.
Simen Aasheim og Julie Macus

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere