RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natteravnene gjør lokalmiljøet trygt

FAU-representanter fra Godlia, Oppsal og Skøyenåsen skole gikk nylig sammen for å etablere en Natteravngruppe i lokalmiljøet

Oppsal/Godlia/Skøyenåsen: Natteravngruppen ble etablert slik at de voksne kan være til stede for de unge og virke preventivt mot rus og vold i nærmiljøet.

Bredt samarbeid.

Erfaringene fra slike tiltak i andre bydeler er gode og flere alvorlige hendelser den senere tiden understreker behovet for et slikt initiativ også hos oss, sier Olaf K. Bordewick, FAU-representant ved Godlia Skole.

Oppslutningen om tiltaket har vært meget bra. En rekke engasjerte og ansvarsbevisste foreldre fra alle skolene har meldt seg frivillig og vært ute i felten siden begynnelsen av mars.

Samarbeid mellom skolene bidrar til å sikre rekruttering av Natteravnere på en bredere basis, dekke et større område og knytte et sterkere bånd mellom foreldrene til barn på barneskoletrinnet ungdomsskolen, legger Pernille Karella Augedal fra Oppsal Skole.

Trenger flere

Natteravnene fra Godlia, Oppsal og Skøyenåsen har foreløpig lagt opp til natteravning hver eneste fredag frem til sommeren fra klokken 22 til 01 og vil ta en evaluering for videre planlegging ut resten av året når sommerferien nærmer seg.

Tilbakemeldingen fra Natteravnene er meget positiv. Stemningen er god på Kafé X ved Oppsal Samfunnshus under Natteravn start og i pause mellom Natteravnrundene. Praten går livlig mellom de fremmøtte Natteravnene og en tur i nattens mulm og mørke trygger lokalmiljøet for alle oss andre som ferdes og bor her, forklarer Bordewick.

Selv om mange foreldre har engasjert seg og meldt seg som Natteravner er det ennå åpne hull på listene.

Vi tar gjerne imot flere frivillige, vi blir aldri for mange, sier Bordewick.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere