RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nattestenger bro til øyene

Natt til tirsdag 9. mai stenges Ormsundbrua for all trafikk. Ormøya og Malmøya blir "isolert" fra om- verdenen i åtte timer.

Nedre Bekkelaget: Årsaken er at denne natten skal de tre store stålkonstruksjonene til den nye broen heises på plass.

Umiddelbart etter at siste buss er gått over broen klokken 21.45 mandag kveld, starter vi oppriggingen av den 200 tonn tunge mobilkranen som skal gjøre jobben. Den blir stående midt i oppkjøringen fra fastlandsiden og sperrer hele veibanen, informerer Asbjørn Verpe, anleggsleder i Østlandske vei- og betong.

Til fots

Meningen er at broen skal frigis for trafikk klokken seks tirsdag morgen, men Verpe tar et lite forbehold om at det kan drøye noe lenger.

Det blir plassert buss på begge sider av broen, slik at de som benytter seg av kollektivtransport kommer trygt frem. De kan passere broen til fots. Et tips til bilister som må tidlig avgårde 9. mai, er å sette fra seg bilen ved parkeringsplassen ved Grønsundveien. Vi benytter en del av parkeringsområdet til riggplass, men det er plass nok til bilister som velger denne løsningen, sier Verpe.

For de som engster seg for hva man skal gjøre dersom det er behov for syketransport eller brannbil i perioden Ormsund bru er stengt, kan Verpe fortelle at brannbåt og ambulansebåt vil ligge parat ved øyene hele natten.

Vi håper å gjøre stengningen så lite smertefull som mulig for alle som blir berørt av den, forsikrer han.

Historisk kopi

Arbeidet med å utvide Ormsund bru til dobbel bredde, startet i begynnelsen av november i fjor. I løpet av høsten skal en historisk kopi av originalen fra 1922 innvies. Den får da to kjørefelt og fortau. Totalkostnaden for den nye broen, med tilslutning på begge sider, kommer på 16 millioner kroner.

Dette er et spennende prosjekt. Det er ikke hver dag vi gjenskaper historiske verdier. Selv om veibredden økes, skal rekkverket, lysmastene ved enden av broen og hele det arkitektoniske utseende beholdes, sa Roar Oliver i samferdselsetaten til Nordstrands Blad da arbeidene startet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere