RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nattestøyen fra tog fortsetter


VIL HJELPE: Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, i møte med beboerne Kjell Spigseth og Liv Eli Rønning i sommer, hvor han lover å gjøre det han kan for å hjelpe med støyplagene. I bakgrunnen skiftestasjonen.
VIL HJELPE: Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, i møte med beboerne Kjell Spigseth og Liv Eli Rønning i sommer, hvor han lover å gjøre det han kan for å hjelpe med støyplagene. I bakgrunnen skiftestasjonen. Foto: Foto: Vidar Bakken
Bydel Ullern har henvendt seg direkte til Samferdselsdepartementet for å få gjort noe med nattestøyen fra Bestun snustasjon.

BESTUM: – I likhet med beboerne rundt Bestun skiftestasjon er vi svært misfornøyd med at Jernbaneverket ikke gjør noe med støyproblemene, sier leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H).

Bedt om støyskjerming

I august skrev Ullern Avis om forholdene rundt Bestun snustasjon, som er både snuplass og oppstillingsplass for en rekke tog.

Naboene beskriver ulik dag- og nattestøy fra tog med hvinende bremser, hylende trykkluft og dundrende godstog.

Problemet er at dagens støyforskrifter som baseres på gjennomsnittlig støy, ikke fanger opp problemene med sporadisk støy som med ujevne mellomrom vekker naboene. I flere år har nabolaget bedt om støyskjerming.

Gjemmer seg bak forskrifter

– Jernbaneverket har selv erkjent at støyen er et problem, men ingenting er gjort. Jernbaneverket gjemmer seg bak støyforskriftene og har også sagt at det å bekoste en støyskjerm i området kan danne presedens for andre snustasjoner. Jeg kan ikke forstå dette argumentet, sier Pedersen.

– Jeg vet ikke om noen andre steder hvor de i nyere tid har etablert skiftestasjon i et boligstrøk inne i en by, sier Pedersen, som poengterer at bebyggelsen var der før skiftestasjonen kom.

Irritert

– Her ble det altså etablert en skiftestasjon i et bomiljø uten noen form for forhåndsvarsling. Naboene trenger støyskjerming og jeg ser ikke noen vektig grunn for at denne ikke skal komme, sier han.

– Jeg opplever at bydelen ikke blir tatt på alvor i denne saken. Jeg har nå henvendt meg til Samferdselsdepartementet, sier bydelsutvalgslederen.

– Departementet har i første omgang bare vist til at støyskjerming hører inn under Jernbaneverkets budsjett. Jeg ble ganske irritert over svaret, og jeg har i en ny henvendelse bedt om at departementet utøver noe større engasjement i saken, sier Pedersen.

Allerede i 2000 vedtok bydelsutvalget et pålegg om at støyen måtte reduseres. Fylkesmannen opphevet pålegget med bakgrunn i gjeldende støyforskrifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere