Gå til sidens hovedinnhold

Nattjenesten har dårlig samvittighet

På tampen av fjoråret halverte Bydel Frogner bemanningen i nattjenesten. Det har medført dårlig samvittighet blant de ansatte og dårligere livskvalitet for brukerne, forteller avdelingssykepleier Thurill Witzøe.

FROGNER: I bydelsbudsjettet som ble vedtatt 16. desember i fjor gikk et samlet bydelsutvalg inn for å halvere antall årsverk i nattjenesten.

Leggetid: mellom 19 - 20

Bemanningsreduksjonen kom som en følge av at bydelen måtte inndekke et merforbruk på over 20 millioner kroner i løpet av budsjettåret 2009.

Under gårsdagens debattmøte på Oslo Bymuseum kunne avdelingssykepleier Thurill Witzøe fortelle om et økende arbeidspress, som har redusert kvaliteten på tjenestene betraktelig.

– Vi må legge pasienter mye, mye tidligere enn vi gjorde i fjor. I mange tilfeller må kveldsvaktene legge brukerne i syv-åtte tiden, sier hun.

Witzøe er en av de som ikke måtte ta sin hatt og gå, da bydelen reduserte nattjenestens stab ved årsskiftet.

– Å legge seg klokken syv på kvelden er fryktelig tidlig for mennesker som er vant til å leve. De blir sinte og frustrerte, og får redusert sin livskvalitet, sier hun.

Får dårlig samvittighet

Reduksjonen i nattjenesten har ikke bare medført økt arbeidspress, forteller Witzøe.

– Vi føler at kvaliteten på det vi gjør ikke er den samme, og ender opp med dårlig samvittighet, fordi vi føler at vi ikke strekker til, sier hun.

Hun har også merket seg at enkelte ansatte ikke strekker til i utgangspunktet.

– Det er noen ansatte som kanskje ikke burde jobbe med mennesker. Jeg spør meg til stadighet hvordan de har fått denne jobben. Vi må altfor ofte dobbeltsjekke at ting blir fulgt opp, og at det blir gjort på riktig måte, sier Witzøe.

– Når en eldre dame blir servert en brødskive med rått bacon, blir ikke ting gjort på riktig måte, slår hun fast.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar