RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aina Stenersen, leder av Fremskrittspartiets ungdom, tok på seg gode sko, fikk utdelt gul vest av Patricia Galanoylis og ble med natteravnene i Bydel Østensjø ut i natten. Foto: Privat
Aina Stenersen, leder av Fremskrittspartiets ungdom, tok på seg gode sko, fikk utdelt gul vest av Patricia Galanoylis og ble med natteravnene i Bydel Østensjø ut i natten. Foto: Privat

Nattlig vandring

Formannen i Oslo Fremskrittspartis Ungdom tilbrakte ikke natten i sin egen seng sist fredag.

BYDEL ØSTENSJØ: Stenersen som bor på Skullerud, var med og gikk natteravn i Bydel Østensjø. FpU-lederen ville vite hvordan en kveld og natt med natteravnene var. Derfor ikledde hun seg den lett gjenkjennelige vesten og gode sko.

- Jeg ønsket å bli med på natteravningen for å vise at vi i FpU setter pris på det viktige frivillige arbeidet natteravnene gjør for lokalmiljøet, forteller Stenersen til Nordstrands Blad.

Økt trygghet

Hun gikk sammen med natteravnene på Godlia, Oppsal, Skøyenåsen, Trasop og Østensjø.

- Natteravning gir økt trygghet og kjennskap i lokalmiljøet, og mange unge var veldig positive da jeg fortalte at jeg skulle være med å gå. Jeg ble også veldig godt mottatt av natteravnene, forteller hun.

Viktig arbeid

Skolene i Bydel Østensjø samarbeider om natteravning i sitt nærmiljø. Natteravnene møtes fredag kveld kl. 22 på Kafé X, som ligger ved Oppsal samfunnshus. De går tre timer frem til kl. 01. Inkludert er en kort felles kaffepause på halvveien, med gode, nystekte vafler. Denne kvelden var Nina Veiseth fra politiet teamleder for natteravnene.

Trenger flere natteravner

- Vi ble delt opp i to team med fire personer på hver gruppe denne kvelden. Utstyrt med de gule vestene med ravner på, lommelykter og kart over hvor vi skulle vandre, bar det ut i natten. Vi var blant annet innom skoler, fritidsklubb, nabolag, idrettshallen og andre steder der ungdom og voksne ferdes. Vi møtte og snakket med en del ungdommer, som syntes det var hyggelig å se natteravner, forteller Stenersen.

Hun forteller at natteravnene gjerne ville ha med flere til å gå, for da kunne man dele opp i enda flere team, og dekke enda flere områder.

- Jeg syns det var veldig positivt å gå natteravning, og kan godt tenke meg å gå flere ganger, avslutter FpU-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere