RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natur og Ungdom brenner for et oljefritt Lofoten

I protest mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, ble det på lørdag tent 41 varder over hele landet.

KATTEN: I løpet av våren skal regjeringen ta stilling til om det skal åpnes opp for oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Lørdag arrangerte Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja markeringer over hele landet, der det blant annet ble holdt appell utenfor Stortinget.

Natur og Ungdom (NU) er en av støttespillerne som har engasjert seg i saken, og i den anledning arrangerte Natur og Ungdom lokallag Nordstrand og Sentrum vardebrenning på Katten lørdag kveld.

Varde i Oslo

Leder i Natur og Ungdom Sentrum, Malin Rosa Merteng håper protestene blir hørt av politikerne.

– Det tennes over 40 varder i hele Norge i kveld som en symbolsk handling mot oljeboring i nord. Den landsomfattende mobiliseringen viser at vi står sammen og støtter Folkeaksjonen, sier Merteng.

At det var Katten som ble åssted for vardebrenning i Oslo var ikke tilfeldig. Clara Poupovec i NU Sentrum forteller at det var først en uke før protestaksjonen av de fant ut at det ikke var blitt arrangert vardebrenning i Oslo.

– Vi kjenner lokallaget på Nordstrand godt, og ble enige om å samarbeide om å arrangere vardebrenning her i Oslo, sier Poupovec.

Leder i NU Nordstrand, Natalie Ekroll mener Katten er det ultimate stedet å utføre den symbolske handlingen.

– Vi tenkte det ville gjøre seg bra på Katten, for her blir varden godt synlig nære vannet, og vi kan se til Nesodden der de også brenner en stor varde, sier Ekroll.

Facebook-mobilisering

Det var ikke de store mengdene som møtte opp på vardebrenninga, til tross for over tusen påmeldte på facebook.

– Det er nok mange som er med ”in spirit”, for det er tross alt lørdagskveld, og det er litt vrient å komme seg hit. Men vi regner med at flere finner veien hit utover kvelden, sier Poupovec.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere