*Nettavisen* Nyheter.

Naturen viste muskler over Oslo

Dette store bjerketreet la seg over ende mot Bølerskogen 14 og tredde grener inn på verandaene. Alle foto: Arne Vidar Jenssen.

Naturen viste muskler på flere måter natt til tirsdag. Noen fikk taket ødelagt av trær, mens andre måtte klare seg uten strøm. Riktignok ikke lenger enn 15 minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette furutreet i Bølerskogen klarte ikke å stå mot naturkreftene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var ikke bare trær værgudene tok tak i. Mange steder blåste skilt over ende.

OSLO:Sprutende regn, kraftige vindkast og lyn som et nyttårs-fyrverkeri vekket mange litt over midnatt. Mange fikk nok en dårlig nattesøvn for værgudene tok ikke akkurat hensyn.

Uværet føk over store deler av vårt Oslo, men Bøler var nok et av stedene hvor kraften var størst.

I Bølerskogen er det mange store både bjerk- og furutrær, og ved nummer 14 klarte ikke røttene til en kjempebjerk å måle kreftene med vinden. Dermed ble det blåst over ende og la seg mot den fire etasjes høye blokken. De solide grenene tredde seg inn på verandaer. Politiet sperret av området. Brann- og redningsetaten ryddet mange steder, men det store Bøler-treet ville de ikke gi seg i kast med. Det ble en jobb for tre-spesialister.

Mye vann

Brann- og redningsetaten hadde også mye å gjøre med å rydde og lense etter de store regnmengdene. Full oversikt over skader regner de med å få utover tirsdagen etter hvert som folk får meldt fra.

Strømløst

– Klokken 00.14 fikk vi meldingen om et stort strømutfall, forteller informasjonssjef Morten Skaug i Hafslund.

– Dette berørte abonnenter i blant annet Prinsdal og på Holmlia og Klemetsrud. Totalt tok det strømmen fra over 30.000 i Oslo og Akershus. Strømbruddet varte et kvarters tid, men mange våknet til strømløst hus eller deler av huset. Hjemme hos meg i Bjartveien på Oppsal f.eks. falt tre kurser ut. Vi anbefaler derfor folk nå å sjekke sikringsskapet sitt for det kan bare være feil på eget anlegg. Da må de kontakte elektriker.

Opprydding

Tirsdag formiddag vil gå med til opprydding mange steder i distriktet vårt, for værgudene har «hogd» ned både grener og trær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.