RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naturlig alternativ

Nina Skaug har drevet Homeopatiklinikken på Stovner senter i fire år nå. Hun tror mange lever i uvitenhet om hvor stor nytte naturmedisin kan ha.

STOVNER SENTER: Influensasyken har herjet store deler av det norske folk den siste tiden. Mange har oppsøkt legekontoret i håp om å bli frisk. Ifølge homeopat Nina Skaug på Stovner senter kan naturmedisin være et godt alternativ å prøve ut.
Vi har jo ikke lov til å si at disse midlene virker. Men vi vet at de virker. Det ser vi hver dag her på klinikken. Problemet er bare at vi foreløpig ikke har klart å bevise det, sier hun.

Effektivt

Nina Skaug har 5 års utdannelse innen naturmedisin. Hun tilbyr behandling innen homeopati, akupunktur og fotsoneterapi. Metodene er omstridte blant leger, mens vanlige folk trykker dem til sitt bryst.
Det er spesielt endel eldre leger som er imot. En jeg snakket med, var livredd for å miste pasienter på grunn av dette, sier Skaug.

Vanlig i utlandet

Homepati er vanligere i Tyskland og England, hvor legene har det integrert i sin behandling. Medisinene er helt ufarlige og består blant annet av planter.
Nina Skaug ramser opp en rekke sykdommer og plager hvor homeopati kan være effektivt.
Vi behandler sinte barn med ADHD, hodesmerter, magevondt, muskel og skjelett, hodepine, allergi, øre-nese-hals. Når ingenting hjelper lenger, kommer de gjerne hit. Særlig når det er snakk om sykdommer uten diagnose, sier Skaug.
Hun undestreker at lege er anbefalt ved alvorlige sykdommer, og der hvor pasienten må ta prøver.

Influensa

Influensa er blant sykdommene hvor Skaug har gode erfaringer med bruk av homeopati.
Tar du homeopati går du og hangler en dag eller to, i stedet for å være syk en hel uke. På eksem har vi kjemperesultater, pasienten kan slutte med kortison. Ved beinbrudd kan vi halvere grotiden. Det er dumt at ikke sykehusene bruker homeopati, sier hun.
Skaug synes det er trist at ikke samfunnet har større aksept for alternative behandlingsmetoder, men håper dette vil endre seg.
Menn er mest skeptiske, og unnskylder seg litt med å si at kona liker "sånne ting". Men de fleste som er innom virker fornøyd med behandlingen. Særlig kronikere er veldig positive til resultatene vi oppnår, sier Skaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere