*Nettavisen* Nyheter.

Naturvernforbundet er kritisk

Naturvernforbundet er kritisk til Kjelsås Idrettslags kunstsnøprosjekt. Marka er for friluftslivet og bør vernes for idrettens økende krav om tilrettelegging, sier daglig leder i forbundet.

Oslo: Naturvernforbundet synes ikke Kjelsås Idrettslags kunstsnøprosjekt er noen god idé.
Snøkanonanlegg lager støy. Selv om utviklingen av idretten går i retning av mer tilrettelegging for utøvere, må minstekravet være å videreutvikle de allerede eksisterende anleggene. Vi kan ikke tillate å la idrettsanlegg ese utover naturen, sier daglig leder Gjermund Andersen.
Naturvernforbundet håper at de forskjellige aktørene i utredningsgruppen legger fokus på Linderudkollen, og ikke Solemskogen.
Der er det allerede et anlegg og mange parkeringsplasser. Det er bedre å oppgradere dette, i forhold til å rasere Solemskogen med snøkanoner, aggregat, trafikkstøy og parkeringsproblemer, sier Andersen.

Mer info

Lederen etterlyser mer informasjon rundt prosjektplanene.
Jeg regner med at høringsforslaget vil inneholde all nødvendig informasjon for eksempel hvor mange lastebillast som skal fraktes innover i marka for å gi løypene tilstrekkelig dekke? Kommuneskogene er innkjøpt for friluftsliv og rekreasjon, og ikke for støy og trafikk, sier Andersen.

Mange kokker

Naturvernforbundet er lite fornøyd med at Byrådet har opprettet to byrådsavdelinger, en med idrett og en med friluftsliv. Næring og utviklingsbyråden har ansvaret for idrettsdelen, med kultur- og idrettsetaten under seg. Miljø- og samfunnsbyråden har ansvar for kommuneskogene, med friluftsetaten under seg.
Vi frykter maktkamp mellom to byrådsavdelinger relatert til marka-spørsmål. Etter vår mening burde friluftsetaten ha ansvaret alene for kommuneskogene, sier Andersen.
Han håper fremtidens markabrukere vil godta det føre som er.
Det er i hvert fall ingen menneskerett å gå på ski fra stuedøra nesten året rundt, sier daglig leder i Naturvernforbundet, Gjermund Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.