RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Nav-Geir» er en kasteball


Geir Westbye har fått livet ødelagt av NAV. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Geir Westbye har fått livet ødelagt av NAV. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Geirs historie er akkurat det motsatte av hva Nav skal være, sier statssekretær Laila Gustavsen (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

OSLO: Da jeg leste saken om Geir tenkte jeg at han har blitt en kasteball i systemet! Hans historie er akkurat det motsatte av hva Nav-reformen skal representere. Det er disse hullene Geir forteller om, som skal tettes igjen gjennom reformen. Vi er der ikke ennå men vi skal dit, sier Arbeids- og inkluderingsdepartementets statssekretær, Laila Gustavsen (Ap).

LES OGSÅ: Nav har ødelagt livet mitt

Vi kan ikke akseptere at folk blir dyttet over på sosialhjelp i påvente av at søknader skal behandles være seg dagpenger, trygd eller andre velferdsytelser, sier hun.

Ødelagt liv

Bakgrunnen for uttalelsen er Nordre Aker Budstikkes intervju med Geir Westbye (49), som oppfordret arbeids- og inkluderingsministeren til også å sette saksbehandlingstiden for andre velferdsytelser på dagsorden ikke bare dagpenger.

LES OGSÅ: Nav: Beklager

Geir har kjempet i flere år mot tidligere Trygdeetaten og nå Nav etter at han ble rammet av hjerneslag i 2003. Nav har ødelagt livet mitt, sier han.

4 måneder mer enn nok

Gustavsen understreker også at fire måneders behandlingstid er mer enn nok i trygdesaker som Geirs.

Det vil være forskjeller på hvor lang saksbehandlingstiden er for de forskjellige ytelsene, og nettopp uføretrygd tar nok lengst tid. Nav har et kvalitetsmål om at denne saksbehandlingstiden skal være fire måneder, og vi har forventninger om at ventetiden går ned i 2009, sier Gustavsen

Ikke glemt

Saksbehandlingstiden på ytelser som blant annet trygd, attføring og rehabiliteringspenger har lenge vært tema også for departementet, og i høst gikk faktisk ventetiden på disse Nav-ytelsene noe ned. Men den voldsomme økningen i arbeidsledigheten i desember og januar var med på å gjøre at saksbehandlingstiden for trygd- og arbeidsytelser fortsatt er for lang, sier statssekretær Laila Gustavsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere