NAV i krise må styrkes nå!

NAV er i krise kan vi lese og høre i alle media. Statsminister Jens Stoltenberg lover å rydde opp. Sikre kilder opplyser at det er planer om å si opp 1200 ansatte i NAV. Da hjelper det lite å ansette 320 nye, slik som Stoltenberg lover.

Bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka har vedtatt mistillit til ledelsen i NAV og til Arbeids- og Inkluderingsminister Dag Terje Andersen. Men noe må også gjøres konkret med situasjonen.

NAV må styrkes, slik at de kan ta imot det økende antall ledige som nå kommer.

Folk som blir arbeidsløse trenger penger raskt, og de trenger hjelp til å finne fram til de jobbmuligheter som fortsatt måtte finnes.

De ansatte i NAV-Grünerløkka gjør stor jobb for at de som blir rammet av arbeidsledighet skal få minst mulige problemer.

For cirka ett og et halvt år siden ble det bestemt at alle søknader om dagpenger skulle behandles på NAV Forvaltning Oslo (arbeid). Dette er med på å forlenge ventetiden for de som venter på dagpenger.

De kurante sakene bør kunne ferdig behandles på det lokale NAV kontoret.

I første omgang må alle oppsigelser av midlertidige ansatte ved NAV Grünerløkka trekkes tilbake snarest.

Det er mye som tyder på at de midlertidige kontraktene ikke er lovlige. Personer som går på slike midlertidige ulovlige kontrakter er å anse som fast ansatte, og disse vikariatene må nå omgjøres til faste stillinger.

Deretter så må det vurderes å ansette flere for å dekke de behovene som kommer i forhold til økt ledighet, og for å komme à jour i å behandle søknader om dagpenger.Ragnar Leine

Gruppeleder Rødt Grünerløkka

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag