RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NAV mener hun aldri skulle fått pengene


I mai må en kvinne og en mann møte i Oslo tingrett tiltalt for grov svindel mot NAV.
I mai må en kvinne og en mann møte i Oslo tingrett tiltalt for grov svindel mot NAV. Foto: foto: nav
Hun oppga å være enslig forsørger, og fikk støtte fra NAV på over en million kroner over flere år. NAV mente hun hadde samboer.

BYDEL GAMLE OSLO: Den 30 år gamle kvinnen skal ha fått 1,2 millioner kroner i ytelser fra NAV i løpet av ni år. Hun oppga av å være enslig forsørger og fikk støtte deretter. I flere møter med NAV, og i forbindelse med nye søknader om ytelser oppga hun stadig å være enslig forsørger. Men NAV var uenig.

Etter en kontroll mente NAV å kunne avdekke at kvinnen slett ikke bodde alene. Ifølge tiltalen fra Oslo tingrett skal hun i disse årene ha hatt samboer. Mannen, en 35-åring hadde oppgitt å bo et annet sted i Gamle Oslo.

Begge kan få svi

I Oslo tingrett 29. mai står begge tiltalt for å ha svindlet NAV. Selv om det var kvinnen formelt som fikk utbetalt pengene, er også mannen tiltalt for å i høyeste grad ha deltatt i svindelen.

Og det som antakeligvis kan bli det mest sviende er kravet om tilbakebetaling av pengene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere