*Nettavisen* Nyheter.

Navnestrid på overtid

Byrådet har fattet vedtak på skolenavnet Peer Gynt. Men reaksjonene lar ikke vente på seg selv om de nå kommer på overtid.

Bjørndal: På siste møte i BU på Søndre Nordstrand før jul ble det vedtatt at leder, nestleder og leder av oppvekst/kulturkomiteen skulle forfatte et brev til byrådet hvor de skulle gi uttrykk for at de er misfornøyd med navnesettingen.

Og sist uke fikk dette brevet følge av spørsmålsbrev til skolebyråd Torger Ødegaard fra Rina Mariann Hansen som er fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i Kultur- og utdanningskomiteen.

I brevet fra bydelen pekes det på at både BU, ungdomsråd og navneråd har avvist Peer Gynt-navnet. De vil ha Bjørnholt. Det understrekes også at bydelen bare fikk en dags svarfrist.

Brevet avsluttes med:

"Byrådet beskriver Peer Gynt som genuint norsk, men internasjonalt kjent. Skolen på Bjørnholt skal ha en internasjonal profil. Bydelsutvalget finner det noe underlig at skolen som ligger i Oslos mest flerkulturelle bydel, skal ha navn etter en norsk litterær dramafigur som mesteparten av sitt liv lever i en fantasiverden og som langt fra har bare positive trekk og verdier. Bydelsutvalget synes ikke at våre ungdommer eller "skolen vår" skal bli identifisert med figuren Peer Gynt gjennom skolens navn.."

I brevet til Ødegaard fra Rina Mariann Hansen er det tre spørsmål:

Hvorfor har man landet på navnet Peer Gynt?

Er dette starten på en ny navnetradisjon for skoler i Oslo?

Skal ikke lokale utvalg og råd ha innflytelse på hvilke navn som skal brukes i deres nærmiljø?

Byrådet har altså tatt sin beslutning. Flere spør seg nå om det er for sent å snu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag