*Nettavisen* Nyheter.

NCC: – Vi kan løse alle problemer med snø

NCC mener de har løsningen på alle Oslos snøproblemer. Foto: Illustrasjon: NCC

NCC har fått tildelt en plass for et mulig snøsmeltingsanlegg på Akershuskaia. Kommer det er det slutt på snø-trøbbelet, sier Cato A. Mørk.

Oslo: Vi har flere ganger skrevet om planer for en permanent løsning av snøproblemene i Oslo. En av mulighetene som diskuteres er et snøsmelteanlegg utviklet av NCC, selskapet som allerede har ansvaret for fjerning av snømassene på Skøyenåsen.

Byråd Jøran Kallmyr uttalte seg allerede i fjor positivt om NCC sitt snøsmelteanlegg.

– Jeg har fått litt informasjon og det virker som om dette er et anlegg som kan ta mye av snøen i Oslo, det er bra og jeg er spent, sa Kallmyr den gang.

Deponi eller smelteanlegg

Kommunikasjonssjef Cato A.Mørk i NCC forteller at Samferdselsetaten nå har en prekvalifiseringsrunde og at selve anbudsrunden blir i februar.

– Det er åpent for forskjellige metoder for snøfjerning. Det kan være deponi, vårt snøsmelteanlegg eller eventuelle andre løsninger, sier Mørk.

Allerede på 80-tallet jobbet Høybråten-mannen med et mobilt snøsmelteanlegg, men det ble aldri tatt i bruk i Norge. Nå brukes en liknende løsning i USA.

Vil håndtere all snø

Cato A. Mørk forteller at anlegget NCC ønsker å bygge er unikt og patentert, og at det vil kunne håndtere all snø som i dag fjernes i Oslo hver vinter og deponeres på forskjellige steder.

I fjor ble snø også sluppet ut i snøen. Dette håper NCC å unngå i fremtiden, selv om sjøen fremdeles vil være sentral. Anlegget vil slippe ut rent smeltevann i sjøen, mens strøsand og grus blir filtrert ut og lagret.

– Vi mener dette kan bli en veldig bra løsning. Men skal vi rekke å få anlegget ferdig til neste vinter er vi avhengig av en relativt rask avgjørelse. Vi trenger noen måneder til å bygge anlegget, sier Mørk.

Denne vinteren er det uansett tradisjonell bortkjøring av snø som gjelder. Her kan du lese når Oslo kommune rydder din gate.

Mer om snøproblemer:

Snødeponiene kan byttes ut

Byråden spent på snøsmelting

Tar grep om snøproblemene

Nå blir snøen fjernet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag