*Nettavisen* Nyheter.

NCC beklager hendelsen

– Denne sprengningen skjedde ikke helt som den skulle, sier byggherren NCC til Nordstrands Blad.

OPPSAL: – Sprengningen ble litt annerledes enn det sprengningsbasen trodde, forklarer prosjektleder Steinar Kjus.

Han var selv på vinterferie da det skjedde, men forteller at NCC ikke har helt samme opplevelse av sprengningen som naboene hadde.

– Det var mange folk her den dagen, både fra vårt firma og de som hadde ansvaret for sprengningen. Ingen av disse kunne se at det havnet noe som helst utenfor byggegjerdet. Men alle var enige om at steinene gikk langt opp i lufta. Det er dermed en uenighet om hvor langt steinene gikk.

Han forklarer at under herdeprosessen til fjellet, som skjedde for mange 100.000 år siden, hender det at det blir spenninger i fjellet. Disse utløses når man sprenger fjellet.

– Dette er noe som skjer av og til og er ikke noe man kan gardere seg mot, forklarer han.

Han legger til at sprengning aldri er helt risikofritt, men at de har vært nøye med å følge de sikkerhetsrutiner som er gjeldende for slike arbeider.

– Alle sikkerhetsrutiner ble fulgt. Vi hadde dekningsvarsling, gangveier og fortau ble stengt, T-banen ble stoppet og Haakon Tveters vei ble sperret med vakt på begge sider av byggeområdet. Vi har også varslet naboene i det vi definerer som nabolaget i informasjonsskriv.

Beklager

– Dette var en hendelse som ikke skulle skjedd på den måten og det beklager vi. Jeg kan forsikre om at naboene ikke trenger å være bekymret, for vi er nå ferdige med sprengningen, sier han og legger til at arbeidene på tomta er i rute.

– Vi skal gjøre de første støpearbeidene denne uka. Så går det slag i slag med kjellerkonstruksjoner og fundamentering i bakken fram til cirka 1. mai. Da kommer de prefabrikkerte betongelementene, som skal stables i alle etasjer opp til toppen. Selve råbygget vil stå ferdig til sommerferien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.