Gå til sidens hovedinnhold

Nedbrent hus stått tomt i tre år

Hva skjer med det nedbrente huset i Ljabruveien 30? spør naboer.

LJAN: Det lille huset på tomten Ljabruveien 30 har stått urørt i rundt tre år etter en brann. Nå lurer naboer om det snart blir noe fortgang i rivingen/restaureringen av huset.

Søknader avslått

Det er Thorvaldsen & Grude Eiendom Ans som står oppført som eiere av tomten. Eier av selskapet, Ove Thorvaldsen, forteller at de jobber med saken.

– Vi må ha rivetillatelse og så må vi få tillatelse til å bygge opp igjen. Gjennom en arkitekt har vi søkt Plan- bygningsetaten (PBE) om byggetillatelse to ganger, men disse søknadene har vi fått avslag på. Det er derfor det har tatt så lang tid, sier Thorvaldsen som nå jobber med den tredje søknaden.

– I denne søknaden legger vi spesielt vekt på de krav PBE nå stiller, sier Thorvaldsen.

Ønsker å bygge snarlig

Hovedhuset på tomten Ljabruveien 30 er et hospits med seks utleieenheter. Det lille huset som er nedbrent hadde funksjon som en bod. Thorvaldsen ønsker nå å bygge opp huset til å bli en vaktbod. Under denne skal det være en garasje og en innkjørsel.

– Det blir en vaktpost for hovedhuset. Garasjen og innkjørselen er ok med PBE. Diskusjonen har dreid seg om størrelsen på hytta, sier Thorvaldsen.

Dere vil ikke rive før byggetillatelsen er i boks?


– Vi har ikke fått rivetillatelse fra PBE enda, det er ikke noe vits i å rive før vi får byggetillatelse. Det er vanlig å gjøre det i én operasjon slik at man unngår to prosesser. Men nå håper vi virkelig at søknaden går igjennom denne gang og at vi snarlig kommer i gang med byggingen. Vi ønsker jo å få dette ferdig så fort som mulig, avslutter Ove Thorvaldsen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her