*Nettavisen* Nyheter.

Nedleggelse ligger bak i tankene

Etter at Brobekk eldresenter for fjerde år på rad ble truet med nedleggelse, begynner brukerne å bli slitne. Tanken slipper jo ikke taket slik vi har holdt på, sier Grete Gystad (84).

Brobekk: Rundt et bord på Brobekk eldresenter holder aktivitetsgruppa på med hekling, strikking og sying. Det er fullt ute i kafeterian, og flere sitter rundt bord og småprater.
Det har nå gått en måned siden brukerne igjen fikk gladnyheten om at deres sosiale midtpunkt skulle videreføres i ett år til.
Kari Andersen (84) holdt innlegget under bydelsutvalgsmøtet, og forteller at lettelsen var stor da de fikk gjennomslag for sine synspunkter.
Jeg hadde aldri trodd jeg skulle klemme en politiker, men da en kom bort til meg etter møtet så fikk han en stor klem tilbake, så stor var gleden, sier Andersen fornøyd.
Men til neste budsjettrunde, er fremtiden nok en gang usikker.
Da tror jeg det blir samme situasjon igjen, men vi er veldig glade for at vi har fått fortsette, sier Grete Gystad.
Mer enn 20 brukere stilte opp på bydelsutvalgsmøtet i desember for å overbevise politikerne at tilbudet betyr mye for mange mennesker, selv utover det sosiale samværet.
Jeg tror det finnes mange grunner til å opprettholde et slikt tilbud som Brobekk. For eksempel kosthold. Du ser jo at det er mange av mennene her som kommer hit for å spise, og den generasjonen er jo ikke de som er vant til å stå over grytene. Hadde de ikke kunne kommet hit, tror jeg det hadde blitt mye slurving med maten, og da går det fort nedover med helsen, sier Astrid Bratlie (72).

Samhold

Vennskap er viktig for brukerne på Brobekk. Senteret er lite, og det er derfor lett å stifte bekjentskap, og ikke minst trygghet i hverdagen.
Det er så viktig med små enheter. Er det for stort så merker man kanskje ikke at det en dag mangler noen. Her er det noen som tar fatt i det med en gang, sier Bratlie, og Bjørg Simonsen (81) nikker enig.
Og tenk på min situasjon hvis jeg skulle måtte gå til Veitvet eller Linderud. Mannen min kan nesten ikke gå. Han kan gå hit, men ikke lengre, sier hun.
Ester Andresen (87) har en apell til bydelspolitikerne i fremtiden.
Ikke sett våre behov opp mot de unges. Begge er like viktige, sier Andresen, og Gystad håper Brobekk eldresenter kan fortsette i årene fremover uten den kontinuerlige nedleggingsfaren.
Det er jo slitsomt. Vi har jo ikke gjort noe annet enn å streve og slite gjennom oppveksten. Vi hadde jo håpet på at vi skulle få lov til å ha det litt bedre nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag