RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedleggelse med forbehold

Bydel Stovner går inn for nedleggelse av to tiltak rettet mot innvandrerkvinner. Tiltakene skulle gi innvandrerkvinner arbeidstrening og norskundervisning, samt bistand til jobbsøking.

Stovner: Siden midten av 90-tallet har Bydel Stovner hatt ulike tiltak for å kvalifisere og sysselsette personer som har hatt problemer med å komme inn i det ordinære arbeidsmarkedet. Safran (sy- og strikke-)verksted ble opprettet i 1995 og Kantina i Karl Fossums vei 30 i 1999. Begge tiltakene rettet seg mot innvandrer kvinner i familier som var i behov for sosialhjelp.
Tiltakene ble finansiert delvis av sosialhjelpemidler og delvis gjennom ytelser fra Aetat.
Deltagerne har mottatt praksisplasstønad fra Aetat. Målet har vært å gi deltagerne (kvinnene) økte muligheter til jobb, videre utdanning og yrkesdeltagelse. Fra andre halvår i 2005 støttes ikke lenger tiltakene med praksisplasstønad fra Aetat.

- Dumt

Det er nå bedrifter som kan skaffe varige arbeidsplasser som prioriteres for slik stønad. Dette er en del av dreiningen i den statlige arbeidsmarkedspolitikken, og Aetat som utøver må derfor prioritere tiltak som gir varig arbeid.
Lokalpolitikere i bydel Stovner er enig i at nedleggelse er en meget beklagelig konsekvens av endringen i rammeplanene.
- Når det dreier seg om statlige midler som forvaltes gjennom Aetat, kan vi ikke gjøre noe med dette. Likevel er det dumt å legge det ned, mener Magne Gjelseth (Frp)
Enigheten om dette går på tvers av partipolitiske linjer. BU- leder Tore Lundt (SV) karakteriserte situasjonen som irriterende. Eva Semmerud (Ap) foreslo at BU vedtar nedleggelse av tiltakene med forbehold. Det ble et enstemmig vedtak om at tiltakene Safran og Kantina, i sin nåværende form, legges midlertidig ned med virkning fra høsten 2005. Bydelen arbeider videre med andre tiltak overfor disse målgruppene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere