Nedrykk for Rustad

Anders Gløersen – Rustads sprintess i langrenn – løp etappe to for Rustads herrelag.

Anders Gløersen – Rustads sprintess i langrenn – løp etappe to for Rustads herrelag.

Langrennsløperne til Rustad gjorde så godt de kunne i det tøffe selskapet i Holmenkollstafetten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tone Myrvoll (i midten) måtte steppe inn i siste liten for Rustads damelag. Hun ga det hun orket i Holmenkollstafetten.

BISLETT: Både damene og herrene til Rustad endte nemlig sist i eliteklassen, og dermed ble det nedrykk til seniorklassen.

– Det var ikke så mye annet å forvente. Det skal nesten ikke være mulig at et lag uten én eneste friidrettsløper skal være i eliteklassen. Jeg har ikke hørt om noen andre enn oss som har vært det, sier Rustad-leder Barbro Tomter Dahlen.

Holmenkollstafetten er ikke bare verdens største stafett, men den samler også en rekke sterke friidrettslag.

– Vi har heller ikke leid inn folk, slik mange gjør. Det kunne også vi gjort, men da blir klubbfølelsen borte, sier Tomter Dahlen.

LES OGSÅ: Oslolag til topps i Holmenkollstafetten

Tone måtte steppe inn

Herrelaget hadde hatt en god sjanse til å berge plassen i den tøffeste klassen, men der kom det forfall fra to av de sterkeste kortene i siste liten. Til tross for at klubbens sprintess i langrenn, Anders Gløersen, løp etappe to – ble det sisteplass på Rustad. 53:42 var 42 sekunder bak nest siste lag i eliteklassen for herrer.

Jentene fikk det enda tøffere i Oslos gater, og ble klokket i mål på tiden 1:08:20. Det var over to og et halvt minutt bak laget på plassen foran. Mens arrangøren Tjalve var best blant gutta, var det Vidar som ble beste jentelag.

– På jentelaget hadde vi med elleve juniorløpere. Jeg synes vi må være fornøyd med innsatsen vår, sier Tomter Dahlen.

Også på jentelaget kom det forfall i dagene før start. Det gjorde så Tone Myrvoll måtte steppe inn.

– Jeg fikk beskjed to dager før løpet om at jeg måtte være med. Jeg hadde litt for dårlig grunnlag, men måtte bare gjøre jobben på best mulig måte, sier Tone som løp andre etappe.

Rustad ble nummer elleve i fjor, og Tone hadde håp om en plassering rundt der også i år.

– Men vi har et ungt lag, og det er en tøff klasse, sier Myrvoll som gjorde en godkjent jobb på sin etappe.

Trener sammen

Holmenkollstafetten samlet så mange som 1900 lag i år. For Rustads løpere ble det en fin opplevelse i praktfullt vær – til tross for nedrykket.

– Dette er bra trening for våre løpere, og gjør at vi kommer i gang på en bra måte tidlig. Etter påske pleier vi å samle løperne og trene frem mot dettet, sier Barbro Tomter Dahlen.

Rustads langrennsløpere er generelt godt trent, og mange av dem har planer om å være med på flere løp. I bedriftsklassen er det ofte kamp om å unngå de lengste etappene, men slik er det ikke på elitenivå.

– Våre løpere vil helst løpe lengst mulig, så det er ikke så mange som vil ha etappen på 390 meter, smiler Barbro Tomter Dahlen.


PS! Nordstrands Blad var blant bedriftene som stilte i Holmenkollstafetten. Lokalavisen noterte seg for en beskjeden 844. plass i klassen bedrift (flertall menn). Mer om vår innsats kan du lese om i spalten«I fri dressur - Det viktigste er å delta».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.