*Nettavisen* Nyheter.

Nedtelling til oppskyting

På vei fra Friggbrakka traff jeg nylig på Aftenpostenjournalist Erik Bjørnskau. Alle som har lest Friggs jubileumsårbok og hans elegante penn vet hvem han er. Bjørnskau har gjort mer enn sin plikt i Friggs styre og stell. Med Jan P. Syse-bysten i bakgrunnen hadde vi et oppløftende passiar om Friggs muligheter denne sesongen. Hans entusiasme på vegne av klubben var upåklagelig, selv om hans optimisme var mer blandet. Det var disse forbaskede pengene da.Som alle gamle adelsklubber er vi riktignok fornemme, men også tilsvarende blakke.

Sist vi var i 2. divisjon gjorde Viggo Strømme underverker for knapper og glansbilder i mange år, men også da hadde vi avdelingens suverent minste budsjett. Jeg konkluderte med Kant. Den tyske filosofen forsvarte den franske revolusjonen fordi entusiasmen var stor fra de som ikke deltok. Tilsvarende blir Frigg en storklubb igjen hvis entusiasmen rundt omkring i Friggland er like stor som den Erik Bjørnskau utviser.

Det er utrolig mange som er oppriktig glad i Frigg der ute. Den kjærligheten ruster aldri. Damer kommer og går, men kjærligheten til klubben består. Frigg har ikke bare kjærligheten på sin side, men også historien. I 70 år var vi storklubb. I de neste 40 var vi en stor klubb.

Hvis jeg kan regne riktig, skal vi igjen bli en storklubb de neste 70 årene. Er det virkelig noen som tror at Oslos gamle dame legger seg til å sove igjen etter fem minutter i rampelyset når hun endelig er vekket etter 40-års Tornerosesøvn? Niks. Frigg er ufattelig verpesjuk etter så mange år i dvale.

Når du leser dette er det 23 dager igjen til seriestart. Men allerede til helgen får dere en forsmak på de gode tider som kommer rullende nedover Kirkeveien. Da kommer Skeid til Marienlyst. I forkant av kampen har Skeidoksene og Friggløvene satt hverandre stevne i Uelands gate, grensegata mellom øst og vest, for å kappdrikke opp all ølen som befinner seg på utestedene.

Før ettermiddagen er omme står det 2 -0 til oss. Det blir en god påske for alle oss i Friggland!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag