RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linda og Magnar blar i IKEA-katalogen.
De er på skattejakt!
Linda og Magnar blar i IKEA-katalogen. De er på skattejakt!

Nei, Ikea dyrker ikke epler!

IKEA i hagekolonien! Har de tenkt å dyrke salat? Tilby vanvittig billige blomsterkasser? Auksjon også… Lokalavisen dro for å sjekke.

SOGN HAGEKOLONI: – Vi skal ikke dyrke epler engang, forsikrer kommunikasjonsrådgiver Frode Skage Ullebust fra IKEA.

– Dette er i forbindelse med den nye møbelkatalogen vår! Hagekoloni-boerne var snille og lot oss få vise tre praktiske plassløsninger i tre av hyttene her: Lekestuen, Systembolaget og Urtehagen. Vil du se? De tre idylliske hyttene er 20-30 kvadratmeter store, sier han.

– Perfekte å vise gode plassløsninger i!

I Urtehagen bor en dame som har veldig mye hun vil oppbevare. Og hun trenger plass til den store hobbyen sin, som er å dyrke urter og masse fine planter! Hun har fått en utestue, og den har vi gjort koselig inni. Det ble plass til to kosesofaer med myke puter og et lite bord her inne. Et lite slaraffenland! I Lekestuen har vi tenkt oss plass til et par med tre barn. Vi inspiserer spisehjørnet. Så smart! Selv søylene bordplaten hviler på, har skuffer! På hyller oppunder taket er det satt praktiske oppbevaringsbokser på rad. Flott, hvis du husker hva du puttet i hvilken boks...

Vi rusler videre til Systembolaget. Klokkeblomster slynger seg muntert rundt inngangsportalen. Alt er gjort hyggelig, med fine sommerfarger.

Til inntekt for hagebyen

Som takk for lånet arrangerer IKEA auksjon med møbler fra katalogen. Utropsprisen er én beskjeden krone! Men auksjonarius Sigrid Bonde Tusvik driver prisene i været som spretten laks. Inntekten går uavkortet til hagekolonien! Da er det jo bra jo mer folk byr. Etter at sofaer og bord er auksjonert bort, blir det loppemarked på småting som kurver og puter etc., og da er det hagekolonifolket som bestemmer prisen selv.

Linda og Magnar sitter i en utesofa og studerer møbelkatalogen.
– Er det noe for oss her?
Enden på visa ble at de kjøpte utesofaen de satt i!
– Den er så koselig, smiler de. –Perfekt for oss!
Geir Juliussen og Marte Sveen er kjempefornøyd med et stålbord han fikk tak i.
– Jeg skal bruke det i hagen, sier han glad. – Å ja! Skal du hugge ved på det og sånn?
– Ved?! Nei! Jeg skal bruke det til plantebord, det blir fint, skjønner du!

Massesalg på vafler

Solen brenner, og Morten Røhrt (han fra Hotell Cæsar osv.) gjør en ivrig innsats for hagebyen. Nå er det ikke rollehefter han har pugget, men vaffel,- saft- og kaffepriser. Fem kroner for saft, ti for kaffe... Det går unna med lynets hastighet! Køen presser seg mot bordet hans som et snøras:

– Saft, fort! Den gule!

– Tre kaffe til meg! Og to vafler!

– Tre saft og fire kaker og to vafler og tre kaffe, takk!

Morten prøver å vifte bort en hissig vepse-gerilja.

– Jeg har stått her siden vi åpnet, smiler han. – Men det er greit, all inntekten går jo til kolonihagen! Det er litt dugnad også. Morten har bodd her i flere år, og har slått rot her som en frodig syrin.

– Alle har kjøkkenhage, som de utnytter til minste centimeter. Dette er virkelig matauk! Vi sitter ikke bare her i grilldress, smiler han. Og alle i byen kan komme hit og se! Dette er ikke noe innelukket Ila sikringsanstalt. Det er åpent for ALLE mellom klokka 13 og 15 om sommeren! Da åpner vi portene, så alle som har lyst, kan gå gjennom her og oppleve det grønne. Det er rekreasjon for flere enn oss som bor her.

Vi stikker innom Mortens hytte, i vennlig Carl Larsson-stil. Lysthuset er en drøm, med ekte kuppeltak i barokk. Åpner man vinduet, lener ripsbuskene seg muntert inn av vinduet.

– Det liker jeg, sier han. At grøden kommer inn!

Iblant har vi besøk av eldre her, sier han. – De kommer fra mørke leiligheter inne i byen. Det er så fint å se den gleden en liten grønn flekk kan gi et menneske!


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere