RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med søppelbøtter hver 20. meter i hele Sofienbergparken burde dette være unødvendig. ALLE FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Med søppelbøtter hver 20. meter i hele Sofienbergparken burde dette være unødvendig. ALLE FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Nei, nei gutt, dette må bli slutt!

Et felles løft er det som skal til for å holde byens felles hager pene. Rusken ber folk rydde etter seg.

SOFIENBERGPARKEN: Hvis folk ønsker å ha en hage eller en oase i byen, så må de bidra til å holde det pent, sier seksjonssjef i Bydel Grünerløkka, Øystein Rydland.

Folk må bidra

Et av de sikreste vårtegnene i Oslo er tross alt at parkene tas i bruk, og dermed boltrer mediene seg i saker om søppel som flyter, og ingen som tar ansvar. Feil, mener Rusken, som nå ber om felles innsats for å holde parkene fine.

Vi tømmer søppelbøttene syv dager i uka. Vi har 40 såkalte Oslo-kasser, fem grillkasser og tre 660 liters plastcontainere. I tillegg har vi en Molux som tar 3000 liter søppel, så det burde være nok her i Sofienbergparken. Men vi kan se hvor folk har hatt teppene sine, for da flyter det av søppel rundt. Folk må rett og slett ta med seg søpla si, og det burde ikke være så vanskelig når det er søppelbøtter hver 20. meter. Vi kan ikke gjøre denne jobben alene, sier Rydland.

Ingen søppelversting

Rusken sentralt har nå latt seg inspirere av Bydel Grünerløkka, og med en helt fersk ruskengeneral, Jan Hauger, blir det nå fart i sakene. Allerede 21. april kommer en egen Ruskenbil.

Grünerløkka har kommet lengst i å ta vare på nærmiljøet og ikke minst i helhetstenkningen. Dette skal vi la oss inspirere av, sier Hauger, som tror 2009 blir et godt Rusken-år.

Vi har fått 15 millioner kroner til ytterligere vedlikehold. Dette skal vi bruke til å spyle gatene, flere søppelkasser, skilte bedre og i tillegg får vi altså en egen Ruskenbil, sier Hauger, og fortsetter:

Vi skal vise at vi bryr oss om nærmiljøet, og i år skal vi ha aktiviteter også etter at de ordinære aksjonene er over 16. mai. sier han, og legger til at i motsetning til det mange tror, er Oslo langt fra noen søppelversting.

Nei, det er vi ikke. Jeg opplever at de indre bydelene er mer opptatt av dette også, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere