Gå til sidens hovedinnhold

- Nei takk, jeg stemmer Høyre

Marianne Marthinsen og Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet ventet å komme «hjem» til trikkestallen på Grefsen. Men trikkeførerne lot seg ikke uten videre overtale.

GREFSEN: Fagbevegelsen står sterkt blant de ansatte i Trikken. Sekretær Camilla Haugslien i Oslo Sporveiers Arbeiderforening på Grefsen anslår at 99 prosent av trikkeførerne er organisert i Fagforbundet.

– Det er vel bare en eller to som ikke er medlemmer, forklarte hun stortingsrepresentantene Marianne Marthinsen og Truls Wikckholm.

De hadde derfor kanskje ventet å komme til sine egne da de tok turen til kantinen med kringle og wienerbrød, regjeringens skryteliste og nye løfter for å styrke arbeidstakernes rettigheter.

– Nei takk, jeg stemmer Høyre, og det har jeg mine grunner til å gjøre, kommer det kontant fra en av sjåførene.

– Det er ikke bare arbeidstakere i dette landet. Det er noen som driver egne bedrifter, og jeg er opptatt av de skal få bedre vilkår, sier han.

Rundt bordene i trikkekantinen er det flere som gir klar beskjed om at de har bestemt seg for hvem stemmen deres skal gå til i år. Trikkefører Malin Dybvad derimot, har ikke bestemt seg for hva hun skal stemme 14. september. Selv er hun ikke bekymret for egen jobb, og syns det er andre yrkesgrupper som fortjener å bli kjempet for.

– Sykepleierne er en gruppe som tjener altfor dårlig i forhold til den jobben de gjør, sier hun.

– Arbeiderpartiet og de rødgrønne har tradisjonelt stått sterkt i fagbevegelsen. Men vi har utfordringer her, det er det ingen tvil om. Nå er det en reell fare for at Siv Jensen kan bli statsminister, med Frp som er mot landsomfattende forhandlinger og avtaler, sier Marthinsen.

– Jeg har snakket med dem som sier de stemmer Frp som privatpersoner, ikke som arbeidstaker. Men med mindre du er mangemillionær er jobben fundamentet i manges liv. Må man jobbe mer uten overtid påvirker det deg i høyeste grad som privatperson også, sier Wikckholm, som selv har vært fagforeningsmann i Hafslund.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter