RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til 60 km/t

BMS- komiteen i Vestre Aker ønsker ikke økt fartsgrense i Holmenkollveien.

Holmenkollen: Bydelsdirektør Jan Hagen fremmer i dag et forslag om å øke fartsgrensen fra 50 kilometer i timen til 60 kilometer i Holmenkolleveien mellom Holmenkollen kapell og Frognerseteren restaurant. Strekningen er på cirka 1200 meter. Samferdselsetaten definerer området som utenfor tettbygd strøk. Byutvikling, miljø, samferdselskomiteen innstiller det motsatte forslaget og er uenige i at området kan defineres å ligge utenfor tettbygd strøk. De ønsker at fartsgrensen på 50 kilometer i timen beholdes.
- På den strekningen har vi først utkjøringen fra kapellet som er lite oversiktlig. Deretter har vi den nye bebyggelsen i krysset ved Voksenkollveien med kryssende trafikk uten fortau i Voksenkollveien. Deretter et vanskelig og til dels rotete kryss hvor man kan ta opp til Tryvann. Ut- /Innkjøringen ved Heftyevillaen er uoversiktlig og til dels farlig, sier Arild Gjervan, leder for BMS-komiteen.
Han påpeker også at det i helgene er mye parkering langs øverste del av Holmenkollveien og en del personer som ferdes i eller lands veien.
- Det er 50 km fartsgrense helt fra Smestadkrysset. Det er en fordel med samme fartsgrense hele veien så slipper folk å "huske" på fartsgrensen til en hver tid. Vi har tidligere i en sak om fartsgrenser gått inn for samme fartsgrense langs Slemdalsveien av denne grunn. En samlet vurdering har ført til vårt standpunkt om å opprettholde dagens fartsgrense om er en grei fart langs strekningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere