*Nettavisen* Nyheter.

Nei til badeland i pukkverket

Andreas Behring er tilfreds med at byrådet er enig med opposisjonspartiene i sitt nei til badeland i pukkverket.

Høyre, Ap, Venstre og SV sørger for at Frp sine «badelandplaner» på Grorud havarerer. Det blir heller ikke noe av sykehjemmet til Arthur Buchardt.

GRORUD: Et solid flertall i bystyret går imot Fremskrittspartiets prosjekt om badeland og sykehjem i det nedlagte steinbruddet på Grorud. Byrådspartner og rådhusets egne fagetater er sterkt kritisk til ideen om å legge sykehjem ved siden av et steinknuseverk.

Det må være flaut å bli skutt så i fillebiter av sitt eget byråd, sier SVs Andreas Behring.

Må gjøre vondt

Fremskrittspartiet får også full slakt av sitt eget byråd. Merete Agerbak-Jensen og hennes avdeling påpeker at badelandet ligger innenfor markagrensen, ikke utenfor som Frp hevder i sitt forslag. Området er regulert som friområde og egner seg svært dårlig som sykehjemstomt, ifølge byråden.

Dagens aktivitet i Huken pukkverk generer støy som vil være til sjenanse for beboerne på et eventuelt sykehjem. Sett i lys av dette synes området lite egnet som lokaliseringssted for sykehjem, mener byråden. SV og de andre partiene støtter Høyres motstand mot byrådspartiet Frps planer.

Det er ganske utrolig at Frp fremmer et forslag som deres eget byråd er imot. Det er ganske pinlig og må gjøre vondt. Byrådet er svært tydelig på hvor dårlig dette forslaget er. Å bygge i marka er et dårlig alternativ, sier Andreas Behring.
Byrådet slår fast at badelandet kolliderer med allerede eksisterende planer for Arena Lillomarka. Behring synes derfor det er utrolig at forslaget overhode blir fremmet.

Det er på tide at de lærer seg hvor marka begynner. De angriper markagrensa overalt. Frp må velge om de skal være med i et byråd som respekterer markagrensa, eller ikke. Nå gjør de begge deler. Lite troverdig, smeller det fra Behring.

Han kaller badelandet for en lite gjennomtenkt sak sterkt preget av valgkampjippo.

Dette forslaget ble unnfanget i et valgkampøyeblikk. Man forsøker å lure velgerne med et badeland, selv om man vet at det ikke er sjanse for å få det gjennomført.
Han ser også saken som en taktisk manøver for å vri fokuset vekk fra den vanskelige saken om Huken pukkverk, som Frp enda ikke har tatt stilling til.

Man sukrer pillen med et badeland. Vanligvis pleier man å legge et steinknuseverk unna folk. Og særlig på et sykehjem hvor beboerne skal ha ro og fred. Da er ikke et pukkverk den hyggeligste naboen, påpeker Behring.

Han håper isteden at Frp blir med og støtter planene om et badeland på Rommen skole, noe de så langt har gått imot.

Det er et alternativ det kan bli noe av. Bystyret har lovet badeland veldig lenge, sier SV-politikeren.

Lokal motstand

Lillomarka skiklubb har tidligere bedt Frp holde fingrene unna Arena Lillomarka. Også lokalt har motstanden mot Frp-planene vært sterk.

Jeg er overrasket over at Frp fremmet forslaget etter den lokale motstanden de møtte. Det er tydelig at byrådet har de samme innvendingene som oss lokalt. Man er ikke imot badeland og nytt sykehjem, men den foreslåtte beliggenheten var ikke den beste. Det er bra at Lillomarka Arena støttes av byrådet, sier BU-leder Anders Ørnø Røberg-Larsen (Ap).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.