RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til bil i byen


Helga Fjærvoll og Ingrid Rønning Strand holdt appeller mot parkerinhgshus på Youngstorget forrige lørdag. 
Foto: Anne Marie Huck
Helga Fjærvoll og Ingrid Rønning Strand holdt appeller mot parkerinhgshus på Youngstorget forrige lørdag. Foto: Anne Marie Huck
Parkeringshus er en invitasjon til mer bilbruk, sa Helga Fjærvoll fra Natur og Ungdom som demonstrerte på Youngstorget forrige lørdag.

YOUNGSTORGET: Det var en engasjert gjeng som stilte opp i harnisk mot parkeringhusplaner på Youngstorget, forrige lørdag. Bannere med titler som "by for folk-bilen ut" og "Nei til nytt parkeringshus", gjorde budskapet tydelig for forbipasserende

Byen er for folk, og bilen må ut, sa Helga Fjærvoll fra Natur og Ungdom høyt og tydelig så det gjallet i høyttaleren på Youngstorget.

Støtte

Det ble holdt appeller og delt ut brosjyrer til forbipasserende, for å markere standpunktet til ungdommene mot et underjordisk parkeringhus på byens eldste torg.

Nå vet vi at utbyggerne har planer om sende inn en ny søknad om parkeringshus, og det er derfor vi er her i dag, sa Helga Fjærvoll til Lokalavisen. Hun lover at de vil fortsette å slåss mot parkeringshus.

Jeg støtter dere, stå på, sa en forbipasserende dame.

Folk virker positive til at vi er her, sa akjsjonisten Ingrid Rønning Strand. Ungdommene oppfordrer alle politikere til å stemme imot parkeringshus, og lover at de vil gjøre alt i deres makt for å stoppe 600 nye parkeringsplasser i byen. Arbeidet med parkeringshus vil også medføre et oppgravet torg i en to års periode, og ingen næringsdrivende på torget stiller seg positive til dette.

Kollektivt

Ungdommene mener at det verken er behov for parkeringshus i sentrum, og at prioriteringene heller bør være å satse på å bygge ut kollektivtrafikken.

Hvis forurensingen skal gå ned i sentrum kan man ikke bygge flere parkeringshus i byen, sa Caroline Gabrielsen som sto på torget og hørte på appellene.

Byen er for folk, og bilen må ut

Helga Fjærvoll

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere